Cevap: Eşim Beni darp etti
yazınızdan eşinizden ayrılmak istemediğiniz anlaşılıyor.Ama sürekli darp edilmenizde, ciddi bir problem olarak duruyor.Bu yüz yılda konuşarak anlaşma yoluna gidilmeden,eşinizin şiddete başvurması,kendisinde ciddi bir psikolojik sorun olduğunu zaten belli ediyor.Tavsiyem evlilik danışmanlarına yada bir evlilik psikiyatristine eşinizle birlikte başvurmanız.En azından çocuğunuzun hatırası ve evliliğinizin daha sağlıklı bir geleceği için.
Şikayetten vazgeçmeyin, ceza alsın. Psikolojik sorunu olan biri yine darp edecektir ve şikayetten vazgeçmenizin büyüklüğünü anlamayacaktır. Bari cezaevine girerse belki durulur. Veya ikinci bir yol; hakime daha önce de darp edildiğini, son kereye mahsus şikayetinizden vazgeçeceğinizi söyleyin. Belki hakim biraz öğütte bulunur da eşinize yarar.
Alıntı:
2. davam da yarın. yarın hakıme şikayetimi geri alıyorum.
Şikayeti geri alsanızda resen soruşturulur.
özür dilerse şikayetımı gerı alacağımı söyledım. aynen böyle yazdırdı. ama hakım senın sikayetını gerı almanla bu dava kapanmayacak dedi. Bir sonra kı celse sanık avukatı sahıt getıreceğiz dediler. beraat etmek istiyolar.çünkü ilk davadan da cezası var ve bundan da ceza alırsa siciline islenecek. şimdi ben diğer davalara katılacakmıyım.çünkü benımde sahıtlerım var ve onlara bu celse için gelın cağrısı yapılmıstı, fakat ben sıkayetımı geri alıcağımı söyleyecğim için bu celseye benım şahıdım katılmadı. diğer celsede hazır bulunmalımıyız