merhaba ben bir kamu görevisiyle kavga ettim şikayetimizi geri aldık ama yinede kamu davası açıldı.ancak karsı taraf benim ona vurmadığımı sölüyor onun şahidi de ona vurmadığımı ifade ediyor..yinede yaralamadan ceza alırmıyım?
Printable View
merhaba ben bir kamu görevisiyle kavga ettim şikayetimizi geri aldık ama yinede kamu davası açıldı.ancak karsı taraf benim ona vurmadığımı sölüyor onun şahidi de ona vurmadığımı ifade ediyor..yinede yaralamadan ceza alırmıyım?
Siz yaralamadan ceza almazsınız ancak, hakim ihbarda bulunan tarafın söylemlerini dikkate alarak iftira suçunun oluştuğunu düşünerek ihbarda bulunan taraf aleyhine cumhuriyet savcısına suç duyurusunda bulunabilir.
peki beni gördüğünde önünü iliklersin sözü tehdit yada hakaret e girermi?
.sözün söyleniş biçimine göre farklılık gösterse de ilk bakışta ne tehdit ne de hakaret içeren bir söz. Olsa olsa biraz kaba.
abdullah bey cevaplarınız için tesekkür ederim..son olarak karsı tarafın darp raporu var ama bana vurmadı diyor.bu rapor yüzünden açıldı zaten kamu davası bana vurmadı demesi yeterli olur deilmi?
Yargıç konuyu kendi vicdani kanaatine göre değerlendirip karar verecektir. Ancak neden sağlık raporunu dikkate almadığını gerekçelendirmesi lazım.