Cevap: Karar: İPTAL --- Lütfen Yardım.
İptal; idare hukuku terminolojisinde idari işlemlerin mahkemece geçmişe etkili olarak kaldırılmasını ifade eder. Tabi ki size bu bilgiyi veren arkadaşın doğru terminoloji kullandığını var sayarsak durum böyle. İdarenin yapmayı reddettiği tayin işlemine yönelik kararının iptali olmuş,, ancak mahkeme idarenin yerine hüküm tesis edemeyeceğinden mahkeme kararıyla ilgili idareye başvurup mahkeme kararı yönünde işlem yapılmasını talep etmeniz gerekecek. Eğer davanız menfi sonuçlansaydı red kararı olarak size bildirilmesi gerekirdi.
Sayın meslektaşımın belirttiği üzere karar ret olunsaydı reddine denirdi. Demek ki idari işlemin iptali için açtığınız davanın lehinize sonuçlandığını çıkarmak mümkün. En iyisi tekrar arayın veya mahkemeye gidip kararı alın.
Abdullah Bey çok teşekkür ederim. Bir kaç kararda "...davaya konu davacının ilçe merkezine atanma talebinin zımnen reddine ilişkin işlemin iptaline,..." diye yazılmış.
Ben biraz önce yeniden aradım memur arkadaş naklen atanmanız kabul edilmiş dedi.
Sizin dediğiniz gibi iptal dediği idarenin işlemi. Eşimede müjdeyi verdim. 2 yıldan sonra bir araya gelebileceğiz sanırım.
çok teşekkür ederim. artık kararın yazılmasını ve idarenin tayinimi yapmasını beklemek kaldı. inşallah mahkeme kararına uymamazlık etmezler ve artık zorluk çıkarmazlar.