Cevap: Özel sektörde tayin
Bu sorunun cevabını bende çok merak ediyorum. bu konu sözleşmelerde çok standart bir hale geldi. Hemen hemen hepimizin sözleşmesinde böyle bir madde var.
işveren işçisini bu şekilde bambaşka bir ildeki bir şubesine gönderebilir mi?
Şehir içindeki başka bir şubesine isteği dışında atayabilir mi? ( örneğin yıldırma amaçlı şehrin bir ucundan diğerine)
İstanbulun her iki yakası iki ayrı şehir olarak değerlendirilir diye duymuştum doğru mu?
İşveren işçisini uygun gördüğü tedarikçilerinden herhangi birinin yanında görevlendirebilir mi?
İşveren çalışma koşullarında değişiklik yapmak istediğinde, örneğin çalışma yerini değiştirmek istediğinde bunu yazılı olarak işçiye bildirecektir. İşçi değişiklik önerisini 6 iş günü içinde yazılı olarak kabul ederse, iş ilişkisi bu yeni koşullarla devam edecektir. İşçi değişiklik önerisini kabul etmezse, işveren değişiklik isteğinin nedenini yazılı olarak açıklamak ve bildirim sürelerine uymak kaydıyla iş sözleşmesini feshedebilecektir. Bu bildirimdeki değişiklik isteği makul bir istek değilse bu durumda aynı koşullarda işe devam etmek üzere işe iade davası açabilirsiniz.
Alıntı:
Av.Abdullah Murat Koruk rumuzlu üyeden alıntı
İşveren çalışma koşullarında değişiklik yapmak istediğinde, örneğin çalışma yerini değiştirmek istediğinde bunu yazılı olarak işçiye bildirecektir. İşçi değişiklik önerisini 6 iş günü içinde yazılı olarak kabul ederse, iş ilişkisi bu yeni koşullarla devam edecektir. İşçi değişiklik önerisini kabul etmezse, işveren değişiklik isteğinin nedenini yazılı olarak açıklamak ve bildirim sürelerine uymak kaydıyla iş sözleşmesini feshedebilecektir. Bu bildirimdeki değişiklik isteği makul bir istek değilse bu durumda aynı koşullarda işe devam etmek üzere işe iade davası açabilirsiniz.
İş sözleşmesinde işçinin önceden varolan diğer illere de nakil edilebileceği yazılı olduğu halde, işverenin özlük haklarında değişikliğe gidilmeden, aynı ünvan ile aynı işi yaptırması koşulu ile nakil hakkını kullanması "Çalışma koşullarında değişiklik" olarak değerlendirilebilir mi?
Alıntı:
tolg rumuzlu üyeden alıntı
İş sözleşmesinde işçinin önceden varolan diğer illere de nakil edilebileceği yazılı olduğu halde, işverenin özlük haklarında değişikliğe gidilmeden, aynı ünvan ile aynı işi yaptırması koşulu ile nakil hakkını kullanması "Çalışma koşullarında değişiklik" olarak değerlendirilebilir mi?
Hayır, değerlendirilemez.
Olsa olsa, işverenin yönetim hakkını kullanması olarak değerlendirilebilir.
( Ispatlanabilir başka kötü niyetler yoksa elbette.)
Tüm yorum yazan arkadaslara Tsk ederim,Bende ögrenmis oldum.