Hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararı verilen bir kişinin genel bilgi toplama(GBT) kaydında çıkarmı. Dava sürerken polis durdurup kimlik sorduğu zaman çıkıyormuş şimdi hagb kararı verildi çıkarmı silinirmi.
Printable View
Hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararı verilen bir kişinin genel bilgi toplama(GBT) kaydında çıkarmı. Dava sürerken polis durdurup kimlik sorduğu zaman çıkıyormuş şimdi hagb kararı verildi çıkarmı silinirmi.
hükmün açıklanmasının geri bırakılması hükmün sanık hakkında bir sonuç doğurmamasını ifade eder. yani denetim süresi içinde herhangi bir suç işlemezseniz o suçtan ceza almamış olursunuz. h.a.g.b. kararı sabıka kaydında gözükür fakat olumsuz etkilemez, polis ve jandarmanın GBT sisteminde ise bu karar gözükmez. temiz sayılırsınız.
H.A.G.B, sabıka kaydında görünmez.
https://www.hukuki.net/showthread.php...Drak%FDlmas%FD)
anladım, sabıkada çıkmıyor ama dava devam ediyorken polis gbt sinde çıkıyordu şimdi h.a.g.b kararı verildi polis gbt sinde çıkarmı, çıkmazmı.
8 kişiye sordum 6 kişi çıkmaz diyor 2 kişi çıkar diyor.
Ben anlatamıyorum sanırım :)
kıymetli arkadaşım hagb kararı adli sicil kaydında gözükür, polis ve jandarmanın GBT kayıtlarında gözükmez, zira hagb kararı ile bir ceza almış sayılmazsınız.
benzer içerikli başlığa yazmıştım, buraya aktarmayı da uygun gördüm,
hagb kararı sabıka kaydında gözükür, karar kesinleşmediğinden ya da karar adli sicil ve istatistik genel müdürlüğüne gönderilmediğinden sabıkada gözükmüyor olabilir, saygılarımla..