Cevap: Mübadele Mirası Hakkında
slm aynı konuda ben de araştırma yaptım hangi ilde verildiğini düşünüyorsanız arazilerin önce tapu müdürlüğünden dedenizinyada kim gelmişse onun adına baktırtın olmadı bi avukatla görüşün il özel idarelerinde tapu tahrir defterlerinde bulunuyor fakat bulsanızda tapuda tespit ettirtmek çok uzun ve zahmetli bir iş iyi şanslar
Cevap: Mübadele Mirası Hakkında
Merhabalar, ben de benzer bir durum ile ilgili bilgi almak istiyorum. Babamın dedesi mübadele yolu ile Bodrum'a yerleşmişler. Burada ne süre kaldıkları, oradaki toprakların ne olduğu ile ilgili hiçbir bilgimiz yok. Ancak elimizde Girit Kandiya'da olan malların tamamına ilişkin mübadele belgeleri mevcut hatta babamın dedesinin nufüs hüviyet cüzdanına kadar tüm orjinal belgeler mevcut. Kimi yazılar Yunanca kimileri Osmanlıca tamamı elimizde. O belgelere istinaden mal varlığımıza ne olduğunu öğrenmemiz mümkün olur mu? Ayrıca mübadele yolu ile verilen topraklar veya taşınmazların tümü kendi isteğimiz dışında başkaları tarafından sahiplenilmiş olabilir mi? Mesela üzerinden kadastro geçmiş başkaları toprakları üstlenmiş olabilir mi? Teşekkürlerimi sunarım.