Üstüme olmayan elektrik borcu
Öncelikle tüm üyelere merhaba diyorum,
25.10.2010 itibariyle ev kiraladım,elektirik abonesi ev sahibinin üstüne aboneliği üstüme almaya gittigimde abone kaydı olmadığını yani elektirik kullanılmadıgını söylendi bende sayacı kontrol ettigimde yaklaşık 300 tl gibi bir kullanım olduğunu gördüm şimdi bu borçlar kimin üstüne kalır ?Ev sahibi ile birlikte mağdur durumdayız.Diğer anlamadıgım nokta 1 sene boyunca kullanılan elektirikten neden tedaşın haberi yok saat okumaya gelen görevli bakmamışmı ? :alala
Cevap: Üstüme olmayan elektrik borcu
sözleşme kimin üzerine ise o sorumludur ilgili kuruma kira sözleşmesi ile abone olmak için gittiginizde olumsuz yanıt aldıysanız
bulundugunuz yerdeki ilçe tüketici hakem heyetine gidin
Alıntı:
abone kaydı olmadığını yani elektirik kullanılmadıgını söylendi
Size abone olmanız için eski borcu ödemeniz gerektiği söylendi mi
Söylenmediyse sizin abone olmanız ,eski borçlada sizin değil.Eski borç zamanındaki abone kimse onun sorumluluğu olur.
Siz abone olabilirsiniz.Eski borcu ödemeden ,bu konuda Yargıtay kararları vardır.
Öncelikle ilginiz için teşekkürler
Ben olayı tam iletemedim normalde tesisat ev sahibinin üzerine kiracıda gidip üstüne almamış ne hikmetse sayaçta kullanıldıgı halde fatura gelmemiş ben üstüme almaya gittiğimde görevli sayactaki para size gelir abone olursanız dedi.Şimdi ev sahibi adına sorayım normal kira kontratı var çıkan kiracıdan parayı alabilirmi?Birde tedaşa şikayet dilekçesi yazılması hak değilmi sizce?1 senedir gelip gelip gitmişler.
Arkadaşlar fikri olan varmı acaba?