Temyizde zaman aşımı olur mu?
iyi günler nişanlım;
2003 nısan ayında olaya karısmadıgı halde 7 kısıyı bıcakla yaralamaktan yargılanıyordu ortada delil hıcbıse yokken zaman aşımına ugramak uzereyken 2010 haziran ayında 2 yıl 8 ay + 2,880 tl ceza aldı ozaman 18 yaşını doldurmadıgından bı kısmı paraya cevrilmiş
nihayetinde temyize gitti. ortada parmak izide yok temyiz sonucu ne olur sizce zaman aşımından bozulur mu? yoksa ceza gelir mii?
çok merak ediyorum cevap gelırse cok sevinirim teşekkürler.
Cevap: Temyızde zaman aşımı olur mu?
Temyizde zamanaşımı süresi devam eder.
cevapladıgın ıcın tesekkurler alexander
eskı ceza kanununun zaman aşımı 7,5 yılmış ozaman bu dava bozulur değil mi??
5237skanunun 7/2 ye göre lehe kanun uygulanacagından zamanaşım süresi daha kısa olan 765 s. kanunun 102/4 bendi 5 seneden ziyade olmamak üzere ...5 sene olup,104 madde zamanaşımını kesen nedenleri belirledikten sonra kesilme ile birlikte zamanaşımının 1/2 sinden fazla uzamıyacagını belirlemiştir buna göre zamanaşımı 7.5 yıl ,suçun işlendigi tarihten başlar kesinleşmesine kadar yanı yargıtayda onaylaması ile kesinleşir onaylamayıp bozması ile mahkemeden tekrar yargıtaya gitmesi ,kesinleşmesine kadar ...7.5. yıllık süre geçerse zamanaşına ugrar,suçun işlendigi tarihi esas alınarak hesaplama yapılır(1)
(1)5237 s. kanunda 66 ,67 maddede yeralmıştır/yeni ceza kanunu
olay 2003 yılının nisan ayında oldu
soyledıgınıze gore bu dava bozuldu , kesınlıkle karar cıkmaz ve sıcıle işlemez deıl mı ?
cok tesekkur edıyorum cevapladıgınız ıcın.
Suç tarihini kesin bilmediğimiz için onu siz hesaplayacaksınız. Suç tarihi itibarı ile 7.5 sene dolduysa zaten yargıtay dosyayı düşürür merak etmeyin.
içimi rahatlattınız
son bi soru daha yargıtay davayı bozarsa sicile işlemez dimi ?
bi baska kısıde yargıtay ceza verebilir dedi
kafam çok karıştı zaman aşımına uğrasa bile karar çıkabiliyor mu ??
beni aydınlatırsanız sevinirim
zamanaşımına ugrarsa ceza almazsınız düşme kararı verilir
Doğusu abdulalim isimli üyenin dediği gibidir. Ancak umarım arkadaşanız 8.ci kişiyi de yaralamaktan yanlışlıkla yargılanmaz.