Cevap: Tedbir Nafakası İptali ?
Tutanağın bir kopyasını mahkemeye verin.
Alıntı:
ismail32 rumuzlu üyeden alıntı
Tutanağın bir kopyasını mahkemeye verin.
Teşekkür Ederim.
Eşinizle sulh olduğunuza dair beyanları içeren mahkeme tutanağını Antalya mahkemesine sunarsanız dava sona erecek ve nafaka ödeme yükümlülüğünüz ortadan kalkacaktır. Yeniden Antalya mahkemesinde sulh olmanıza gerek yok.
Alıntı:
Av.Abdullah Murat Koruk rumuzlu üyeden alıntı
Eşinizle sulh olduğunuza dair beyanları içeren mahkeme tutanağını Antalya mahkemesine sunarsanız dava sona erecek ve nafaka ödeme yükümlülüğünüz ortadan kalkacaktır. Yeniden Antalya mahkemesinde sulh olmanıza gerek yok.
Cevabınız için çok teşekkür ederim. Bugün Yarın Antalya Mahkemesindeki gerekçeli karar çıkar. Gaziantep Mahkemesinden Sulh olduğumuza dair kesin kararı bu ayın 10 unda gelin alın dediler. Ben Antalya'dayım. Bana tebliğ edilse bu da bana en iyi tahminle 20 sinde ulaşır. Tabi bana tebliği yoluna giderlerse. Bu arada Antalya'daki kesin karar çoktan çıkmış olacak. Ben G.Antep'e kararı tebliğ etmeyip kararın kesinleştirilmesini geciktirip, elime ulaşan G.Antep deki Sulh olduğumuz kararı Antalya 3. Aileye Dilekçe ile EK de sunarak mı ödeme yükümlülüğünden kurtulacağım ? Yoksa Antalya daki kararı, G.Antep deki kararın tarafıma ulaşmasını beklemeden tebliğ edersem karşı taraf hemen paranın tahsili yoluna gidecektir. Bunun sinyallerini çoktan verdiler. Biz G.Antepde birşey istemedik ama madem Antalya böyle bir karar vermiş, biz tahsil ederiz diyorlar. Sen uğraş dur. Biz danıştık bu para senden çoktan çıktı. Boşuna uğraşma uzatıp durma, sen zararlı çıkarsın diye psikolojik yıpratma yapıyorlar.
Gerçekten karışık bir olay.
Feragat'i karşı taraf değil de siz yaparsanız... avukatınızla bir görüşün isterseniz.
Birikmiş tedbir nafakası borcunuz baki.