Kandırıldım, İşten çııkarılmak isteniyorum
daha önceden sezonluk olarak çalışmış oldugum işyerine özel nedenlerden dolayı (evlilik, vb) 2010 yılı için tekrar gitmek istemedim. Bana Tam kadro iş garantisi verildi ve belirsiz süreli iş sözleşmesi imzalattılar.(Ben ne anlama geldiğini bilmiyordum) Şimdi sezon sonu geldiği için çeşitli bahanelerden dolayı işten çıkarılmak isteniyorum. Şimdi verdikleri sözleri yerinde getirmiyorlar. 02 nisanda işe başladım, 05 kasıma kadar çalışagagım. Evimi taşıdım izmirden başka bir ilde küçük bir beldeye, sezon sonu oldugu için başka biş bulmam imkansız. Kira kontratım var 1 yıllık 500 Tl ve de düğün borçları.
Şimdi çıkmazın içindeyim. Herhangi bir tazminat dan hiç bahsedilmiyor.
Yasal hakkım varmıdır, varsa ne yapmam gerekiyor...
Teşekkürler...
Cevap: kandırıldım, İşten Çıkarılmak isteniyorum
İlgilenen herkese şimdiden Teşekkürler...
Bende "Belirsiz süreli iş sözleşmesini yeni duyuyorum" her anlam çıkıyor.Sözleşmenin içeriğini bilmeden kimse bu soruya sağlıklı cevap veremez.Ancak tektaraflı sözleşme feshi yapıyorlarsa ki geçerli bir nedenleri yoksa yasal olarak,kanunen maddi haklarınızı vermek zorundalar.Durumunuzu birazdaha net biçimde anlatırsanız daha yakın cevaplar alabilirsiniz.
Alıntı:
feyyar rumuzlu üyeden alıntı
Bende "Belirsiz süreli iş sözleşmesini yeni duyuyorum" her anlam çıkıyor.Sözleşmenin içeriğini bilmeden kimse bu soruya sağlıklı cevap veremez.Ancak tektaraflı sözleşme feshi yapıyorlarsa ki geçerli bir nedenleri yoksa yasal olarak,kanunen maddi haklarınızı vermek zorundalar.Durumunuzu birazdaha net biçimde anlatırsanız daha yakın cevaplar alabilirsiniz.
Teşekkürler, durumu becerebildiğim kadarıyla anlatmaya çalıştım.
belirsiz süreli iş sözleşmesi iş ilişkilerinde esas olan iş sözleşmesidir. kıdem tazminatı ve ya ihbar tazminatı almanız için yada işe iade davası açabilmek için sözleşmenizin belirsiz süreli iş sözleşmesi olması gerekiyor. bunda bir sorun yok işçi için