Boşanma dilekçesi verip, tebligat alıp , mahkemeye gitmemek
öncelikle iyi günler dilerim sevgili admin.ben geçen sene kasım ayı sonlarında, aile mahkemesine boşanma dilekçesi verdim.bu süre zarfında eşimle barıştık.her ikimizin eline tebligat geçtiği halde mahkemeye gitmedik.ben dilekçemide geriye çekmedim.şuan eşimle aramızdaki sorunlar aynı tekrarla peydah oldu.ayrıca ortak 7 yaşında bir oğlumuz var.onun velayetini vermemekle tehtit aldım.ve bana zarar vermekle ilgili tehtitler...kısacası bana yardım ederseniz çok sevinirim.ilk sorum mahkemeye katılmadığım için ceza alırmıyım,ikinci sorum tekrar boşanma davası açabilirmiyim?beni aydılatırsanız çok sevinirim.şimdiden çok teşekkürler.
Cevap: Boşanma dilekçesi verip, tebligat alıp , mahkemeye gitmemek
Alıntı:
.ilk sorum mahkemeye katılmadığım için ceza alırmıyım,ikinci sorum tekrar boşanma davası açabilirmiyim?
Açtığınız dava ne siz tarafından ne de davalı tarafından takip edilmemişse ,davanın açılmamış sayılmasına karar verilir.Ceza almazsınız.Bu davayı tekrar harcını vererek canlandırabileceğiniz gibi.Yeniden bir dava da açabilirsiniz.
Alıntı:
sonyaka1919 rumuzlu üyeden alıntı
Açtığınız dava ne siz tarafından ne de davalı tarafından takip edilmemişse ,davanın açılmamış sayılmasına karar verilir.Ceza almazsınız.Bu davayı tekrar harcını vererek canlandırabileceğiniz gibi.Yeniden bir dava da açabilirsiniz.
Ve her Boşanma davası açan kadına ezilmiş gözüyle bakıldığı için.Kolaylıkla 7 yaşındaki oğlunuza dava bitene kadar tedbir velayeti alabilirsiniz.
Alıntı:
dürüstce rumuzlu üyeden alıntı
Ve her Boşanma davası açan kadına ezilmiş gözüyle bakıldığı için.Kolaylıkla 7 yaşındaki oğlunuza dava bitene kadar tedbir velayeti alabilirsiniz.
Selam tesbitinize katılıyorum ancak bu noktada anlayamadığım bir babanın çocuğunu vemek istememesi nasıl tehdit olarak algılanabiliyor anne isteyince hak, baba isteyince tehdit, pazarcının terazisini belediye konturol ederde adaletin terazisindeki pozitif ağırlıkları kim kontrol eder
öncelikle cevaplayan herkeze çok teşekkür ediyorum.gerçekten beni aydınlattınız.sayın ismail32 herhalde beni yalnış anlamışsınız.tabiyki bir babanın çocuğunun velayetini istemesi,bir annenin velayetini istemesi kadar hak.benim anlatmak istediğim,yada yalnış aksettirdiğim,çocuğumun velayetini alıp, bir daha göstermeme tehditidir.evet bu bir tehdittir.tekrar teşekkürler..saygılar..........