2. üniversite için askerlik tecil olur mu?
arkadaşlar şuan türkçe öğretmenliği son sınıftayım, bu yıl okulu bitirip birde öss'ye girip yerleşirsem üniversiteye kayıt yaptırabilir miyim yoksa askerliği tamamlamış olmak şart mı ? (üniversite mezunlarına 2 yıl tecil hakkı var bu iki yıllık tecil belgesi ile)
Diğer bir sorumda üniversiteden kaydımı sildirirsem eğer hemen askere gitmek zorunda mıyım? yoksa tecil hakkım var mı? Şuan öss'ye hazırlanıyorum ve çabalarım boşa gitsin istemiyorum. Yardımlarınızı bekliyorum
Cevap: 2. üniversite için askerlik tecil olur mu?
Birer defa lisans yükesek lisans ve doktora hakkın var askerliği ertelemek için.Yoksa askere gitmek istemeyenler açık öğretimin bütün bölümlerini bitirirdi heralde:)Gerekçesiz de zaten 2 yıllık tecil hakkın olduğunu biliyorsun.Kolay gelsin.
87.ci Cumhuriyet Bayramınız kutlu olsun.
Alıntı:
Bill187 rumuzlu üyeden alıntı
Birer defa lisans yükesek lisans ve doktora hakkın var askerliği ertelemek için.Yoksa askere gitmek istemeyenler açık öğretimin bütün bölümlerini bitirirdi heralde:)Gerekçesiz de zaten 2 yıllık tecil hakkın olduğunu biliyorsun.Kolay gelsin.
hocam teşekkürler, asıl merak ettiğim iki yıl tecil ettirince o iki yıllık zaman aralığında ikinci üniversiteyi okuyabilir miyim? sonra dondurup gider askerliği yaparım
o iki yıllık zaman aralığında okumanıza engel bir durum yok; ama o okul size tecil yapmaz.
lisans programı bittikten sonraki 2 yıl tecil hakkınızı ancak yüksek lisans ile uzatabilirsiniz.
arkadaşlar selamlar, aynı problemle karşı karşıyayım, 2. üniversite kaydımızı alır mı?, askerlik zamanı gelince okulu dondurup, gelince kaldığımız yerden devam edebilir miyiz. Yani öğrenci işleri kaydımızı problem çıkarmadan yapar mı ?