Ölümlü kaza sonucu trafik sigortasından tazminat tutarı ve hesaplaması hakkında
temmuz ayında tem otoyolunda benim kullandığım özel aracımla önümde giden kamyona arkadan çarptım ve kazada annemi kaybettim. davam aralık ayında. bu arada sigortacı akrabam ve kaza ile ilgili evrakları genel müdürlüğü göndermiş. ve bugün telefonla bilgi verdi tazminat tutarı olarak 37.000 tl rakam çıkmış dedi. Annem ev hanımı çalışmıyordu. emekli maaşı yoktu. sadece oturduğumuz ev bizim annemin üstüneydi 2 adet kira geliri vardı onun haricinde geliri mevcut değildir. 56 yaşındaydı. bu şartlara göre sigortanın hesapladığı rakam doğru mudur? poliçe üzerinden ölüm başına 150.000 TL yazıyor. itiraz etmelimiyiz kabul etmelimiyiz? rakam doğru mu?
Cevap: ölümlü kaza sonucu trafik sigortasından tazminat tutarı ve hesaplaması hakkında
bu konu hakkında konuşmak yazmak gerçekten çok zor annemi kaybedip parasal hakkan bahsetmek bir evlat için acı bir durum ama haksız yere bu hakkın başkasını gaspetmesini istemiyorum.
Cevap: ölümlü kaza sonucu trafik sigortasından tazminat tutarı ve hesaplaması hakkında
yanıtlayacak kimse yok mu?
Geçmiş olsun başınız sağolsun .. Ölümlü Kazalarda Sıgorta herzaman Kendi Cıkarı Dogrultusunda cuzi bir fiyat vererek Davayı kapatır . Bana Ulasırsanız Yardımcı olabılırım
Murat Bey öncelikle başınız sağolsun. Sorunuza gelince, Sigorta Şirketinin teklif ettiği miktar çok düşük. Buna benzer bir davamda, ölen kişinin yaşı annenizin yaşına yakındı ve ev hanımıydı. Buna karşın MAhkeme tarafından 55.000-TL'ye ve faizine hükmedildi. Rakam 75.000-TL'nin üstüne çıktı. Bu durumda şirketin teklifini kabul etmek yerine dava açmanızı öneririm.
Böyle bir şey duymamıştım; ilgimi çekti.
Poliçede ölüm halinde 150 bin lira yazıyorsa, daha düşük bir rakam teklif etmenin mantığı nedir? Poliçede 150 bin liranın maksimum rakam olacağı yazmıyor ki. Ya da 150 bin lirayı azaltacak şeyler yazmıyor ki.
Neye istinaden düşük rakam söylüyorlar?