Anlaşmalı boşanmadan sonraki süreç
Dun anlasmali olarak bosandik. Karar icin ikiniz birden 15 gun sonra beraber gelin dendi mahkemede... Bu 15 gun deilde 17 gun olsa nolur....ve ikimiz suan gorusmuyoruz ikimiz nasil anlasipta gidicez.. Ogun ayri ayri gitsek nolur yani bu surec nedir veya taraflardan biri gitmez ise nolur biz suan bosandik mi bu nedir anlamadim yardim lutfen...
Cevap: Anlasmai bosanmadan sonraki süreç.....
Öncelikle geçmiş olsun demek istiyorum.Ben avukat ya da hukukcu değilim ama bende anlaşmalı boşandığım için süreci biliyorum.15 gün sonra (daha fazla da olabilir) aile mahkemesi kalemine gidipi kararı almanız gerekir.Eski eşinizle beraber gitmesenizde olur.Aynı şehirdeyseniz kendiside gidip alabilir.Farklı şehirdeyseniz dilerseniz kararı posta yolu ile (posta masraflarını karşılamak suretiyle) kendisine gönderebilirsiniz.Karar her iki tarafada tebliğ edildikten sonra yeni bilgileriniz nüfusa gönderilir ve kimliğinizi değiştirebilirsiniz.Dediğim gibi hukukcu değilim konunun uzmanına danışmanız daha faydalı olacaktır.Saygılarımla
15 gün ikinizde temyiz etmezse, 15 gün sonunda mahkeme kalemine gidip boşanma kesinleşmiş boşanma ilamını alırsınız. Beraber gelin diye kim dedi, hakim mi mübaşir mi, katip mi? Belki siz yanlış anladınız.
Katip dedi daha saglikli olur dedi