-
Kiracı problemi
merhaba,
bu ay çok ilginç bir kira problemi yaşadım. kiracım ile bu ayın başında sözleşme imzaladık. kiracım özürlü olduğu için acıma duygusu ile bazı tavizler verdim.
depozitoyu 1 ay sonra vereyim dedi tamam dedim, ilk kirayı 3-4 gün sonra vereyim dedi, tamam dedim. neyse sözleşme imzalandı, sonrası klasik, eleman telefonlarımı açmıyor açınca bahaneler falan filan. sonra başka bir şehirde iş buldum diyerek iyice kayıplara karıştı. artık aramaktan da usandım, artık hukuki yollara başvurmak istiyorum.
kira sözleşmesinin iptalini nasıl gerçekleştirmem lazım?
eve polis eşliğinde mi girmeliyim? demirbaşlarda bir problem varsa ne yapmam gerekiyor?
alacak davası açmak istiyorum? bu kadar küçük bir borç için bu derdi çekmeye değermi?
ayrıca bu kadar kısa sürede bir iptal istemi oluşturduğu maddi açıdan zarara uğradım. bu sebeple maddi tazminat davası açmam saçma olur mu?
şu an ne yapmalıyım.
yardımlarınızı rica ediyorum.
-
Cevap: Kiracı problemi
Ben zamanında ev kiraya veren biri olarak şunu söyleyebilirim kiracılardan çok çektim(Düzgün kiracıların tamamını tenzih ederim).Yasalar genel bağlamda onlardan yana.Evi aldıkları gibi vermiyorlar, kirayı zamanında ödemiyorlar, ihtarlar, davalar, kazansan bile icraya gidiyosun adamın biş şeyi yok alamıyor ettiğin masrafla kalıyorsun.Taşınmazınızı kısa sürede bu sürüncemeden kurtarmaya çalışın bence.Param çok mahkeme mahkeme gezmeyi seviyorum derseniz bir deneyin derim genede.Geçmiş olsun.