Özel sözleşme kanunla kararlaştırılmamış sözleşme noter ne zaman onaylamaktan çekinebilinir
kanunla kararlaştırılmamış sözleşme ne demektir.İçeriğine neler girebilir.Neler giremez.Mesela misalen soruyorum eşime nasıl hitap edebilirim nasıl edemem. Veya ben vergi kaçırdım ortağımın alıcağı hesaplanırken bu da hesaplansın.Veya ben sigortasız işçi çalıştırdım işçimin aylıkları hesaplanırken buda göz önüne alınsın gibi maddeler ekliyebilirmiyim.
Neden soruyorum.Konu karışık.Birisi var beni dolandırdı 8 sene evvel.Ortaklığımızı inkar etti.
Gizli ortaklık vardı aramızda.Şimdi bütün malını kızına kaçırmış.Paraya çevirmiş oda mal almış üstüne.1 milyon tl nin üstünde kar edilmiş.Bana 100 bin tl teklif ediyor.Yada diyorki kanun yolunda nasıl sözleşme hazırlarsan hazırla kabul ediceğim.İmzalıyacağım bizim hukuk guguktur mahkemede ölürsün.Bu parayı kızımdan alamazsın.Sözleşmeleri neden imzalıycak çok basit bu arkadaşımız kaçak mazot alışı satışıda yaptı bende dedektif tuttum belgeleri bende var bu alış satışın.Sıkıştı köşeye.Nasıl bir sözleşme notere onaylatılabilinir eskiden yapılmış bi ortaklığı aşikar etmek için.Nasıl bir sözleşme
yapılınabilinir vergi kaçırdığını buna göre karın hesaplanmasını mahkemeye izah etmek için.
Cevap: Özel sözleşme kanunla kararlaştırılmamış sözleşme noter ne zaman onaylamaktan çekinebilinir
Bu pirinci ayıklamak kolay iş değil :)