İcradan dolayı işten çıkarma
:'( Merhaba ben birbuçuk yıldır ulusal bir güvenlik firmasında çalısmaktayım.Benim maaşıma 4 ayrı bankadan olmak uzere 8 adet icra geldi.çalıştığım firma posta yoluyla bana tebligat yolladı.tebligatta bu icraların muhasebe birimine iş yükü oluşturduğunu bu nedenle 2 ay içinde borçlarımı ödemessem iş kanununun 17 maddesi gereğince işime son verileceği yazıyor.bu geçerli bir fesih nedenimidir.işe iade davası acsam kazanırmıyım.kazanırsam işverenim beni başka bir şehirde çalışmamı isterse (sözleşmemde var) ihtiyaçtan değilde art niyetten kaynaklanan bir değişiklik olarak kabul etmeme gibi bir şansım varmı? paylaşımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Cevap: İcradan dolayı işten çıkarma
İşveren haklı görünüyor. Muhtelif yerlerden gelen tebligatlara cevap yazmak ücretten kesinti yapılıp ilgili yerlere yatırmak, sırayı takip etmek vs. muhasebeye iş yükü getirilmesi iş akdinin feshi sebebi sayılabilir. Size fesih bildirimi yapılmamış henüz borcunuzu ödeyip işyeri üzerindeki yükün kaldırılması uyarısında bulunulmuş bu yüzden işe iade davası açılbileceğini sanmıyorum.
Tazminatınızı ve kazanılmış haklarınızı vermek zorundalar ama,unutmayın.Fazla bir zaman değil ama yinede olsun.Bu sebepten işten çıkartabilir ama,neyse tazminatınızı vermek durumundadır.Gerçi o da eğer maaşınızı banka yoluyla alıyorsanız ki yüksek ihtimalle öyledir,o da ilk gelen kesintiye gider.Başka yerde görev vereceklerini sanmıyorum,aynı firmaysa gelen icra kağıtları devam eder çünkü.En azından 1 kesinti ve 1 de bekleyen durumuna getirebilirseniz idare edilebilirsiniz gibime geliyor.Geçmiş olsun.
9Hd si 20.10.2008 2008/3737-27678 sayılı kararında, işçinin ücretine sık sık haciz gelmesi muhasebe ,hukuk servisinde önemli zaman kaybına neden olacak şekilde çalışma sürecini veya işyeri organizasyonunu olumsuz yönde etkilediklerinin kabul edilmesi halinde işciye ihtar çekilerek bu hal geçerli fesih nedeni oluşturur yanı ihtar çekilmeden fesih söz konusu olmaz
87.ci Cumhuriyet Bayramınız kutlu olsun.