-
Polis GBT kaydı!!
Dolaylı yollardan karıştığım bir suç yüzünden Polis çevirmelerinde GBT kaydım çıkıyor sabıkam olmadığı halde, bu GBT yi nasıl sildirecez çıkmaması için ,utanıyorum artık Öğrenciyim ne ardaşlarla dolaşıyorum neden kız arkadaşımla bi polis çevirecek diye ödüm kopuyor ya Öylede olmaz ki :(
Bunu silmenin bir yolu yokmudur. :(
-
Cevap: Polis GBT kaydı!!
gbt yönerge ile kişiler hakkında bilgiyi işlemekte işlenmesinin bunun yasal dayanagı olarak 3152 sayılı kanunun 13/c de kaçakçılık istihbaret hareket ve bilgi toplama daire başkanlıgı(KİHBI)..suç işleyip ele geçmiyen kişiler, çalınan kaybedilen motorlu taşıtların,ateşli silahların,kimligi ispata yarıyan her türlü belgelerin kayıtlarını tutarak güvenlik kuvvetlerine bidirmek,görevli kuruluşlarla arasında koordinasyonu saglamak olarak belirlenmiş 1998 tarihinde yayınlanan yönetmelikle il bilgi işlem şube müdürlerinin görev ve çalışma yönetmeligi yeni halıyle yürürlüge girmiş 2002 tarihindede il gbt buroları bilgi işlem şube müd. baglanmıştır (bk www.egm.gov.tr/bilgi işlem ) burda yapılan işlem idari işlem oldugu için silinmesi ilgili birime müracat edilir (2577/10-1)60 gün içinde cevab vermezlerse red edilmiş sayılır ve 60 gün sonra dava açma süresi içinde(60 gün)idare mah. dava açılır(2577/10-1)ancak 60 gün içinde olumsuz cevap verirse dava açma süresi içinde(60 günde)idare mah,dava açıllır