4320 Aile koruması ile ilgili yardım
Merhabalar;
Eşim bana boşanma davası açmıştır ama daha mahkemeden tebligat gelmemiştir bununla beraber ayrı dava olarak 4320 yasa ile koruma kararı davasıda acılmıştır bununla ilgili tebligatı aldım eşim burada suclamalar oldugunu söyleyerek 4320 yasayı devreye aldırtmıştır ama hakim 6 adet maddeden birine uymazsam ceza alıcagımı bildirmiştir.
Benim burda eşimin verdigi suclamaların hiç birisini yapmadım yani yalandır benim burda yapmam gereken nedir ve ayrıca eşim eve gelmemektedir yardımlarınızı beklemekteyim.
Cevap: 4320 Aile koruması ile ilgili yardım
Tam konuyu anlıyamadım ama eğer eşinize darp, kötü muamele uyguladıysanız, eşinizde resmi belgeleri elinde mevcut ise; yani darp raporları var ise bu olay birden fazla yaşanılmışsa uzaklaştırma almanız normal bu aşamada bildiğim kadarıyla yapacak bişey yok eşinizin yaşadığı yere gidip oraya yada ordakilere zarar verdiğinz taktirde suçlu durumuna düşersiniz ve bu mahkemede alehinize olabilir. Eğerki boşanacaksanız mahkemeyi bekleyiniz mahkemede herşey anlatılır boşanma tebligatı gelmediyse biraz daha bekleyin yine gelmezse bulunduğunuz mahalle muhtarlığından sorunuz ama mutlaka gelecektir. geçmiş olsun
Nesrin hanım teşekkür ederim cevabınız için.
Darp yok kötü muamelede yok raporda yok kısacası hiç birşey yok tabiki bu yasayı devreye almak için suçlamalar yapmıştır ama kendisi evde yoktur babasında kalmaktadır bu kagıtta ise evde görünmektedir problem burda ayrıca benim bu kagıda itaraz etmem gereklimidir.
bence bu konuyu detaylıca biavukata danışın derim size en iii bilgiyi kendisi verecektir.