LTD. Şirket tasfiye davası
arkadaşlar konuyu başından anlattıktan sonra soracağım bir kaç şey olacak
iki ortak %50 hisseli ve müşterek imzalı yani her ikisinin de müdür olduğu bir şirket kurduk. Şirket sermayesi 20000 tl'dir. Ortaklardan biri bir süre sonra diğer ortağın şirkette içki içmesini bahane ederek ayrılmak hatta şirketi tasfiye etmek istiyor. Bu arada şirket borçları benim tarafımdan tarafından kapatılıyor. Diğer ortak ise çekilen ihtarnamelere cevap vermediği gibi alacaklılara şirketi kötülüyor şirketi devrettiğini söylüyor ve şirkette kıymetli evrak ve eşyaları alarak şirkette uğramıyor. Birikmiş kira borcumu kapatarak dükkanı kapatıyorum ve içindeki malları aynı adres de bırakarak dükkanı yine bizimle aynı sektördeki yeni bir firmaya dükkan sahibinden kiralattım. içindeki malların satılması durumunda şirket hesabına para yatıracağı konusunda anlaştık. bu konuyla ilgili ortağıma bilgi verip ilk başta kabul etmesine rağmen sonradan malları almak istiyor. yapmış oldugunun hiç bir mantılı tarafının olmadıgını kendı de bilmesine rağmen sırf beni zarara ugratmak adına ortalığı karıştırıp kenara çekiliyor.
kendisine bu tavırlarından ötürü şirketin tasfiyesi ile ilgili dava açmayı düşünüyorum. zaten müşterek imzalı bir şirkete gelmeyerek şirketin iş yapmasını olanaksız kıldığı gibi aynı zamanda zararı da arttırmaya çalışmaktadır. bu dediklerimin hepsini ispat ve belgeleyebilirim.
şirketin tasfiyesi ile ilgili dava açtığımda ve de şirketin tasfiyesine karar verildiğinde şirketi tasfiyeye sokacak mahkeme tarafından atanacak kayyum ve mahkeme süresince doğacak şirketin sabit giderleri kimin tarafından karşılanacak?
olası şirket tarafından karşılanması kararı verilirse şirket tasfiyesinden sonra bunlar ile ilgili kendisine maddi tazminat davası açabilirmiyim ?
şirket tasfiye edildikten sonra şirketin o ana kadar ki elde etmiş olduğu karın şirket hissedarları tarafından hisseleri oranın da paylaşıldığını biliyorum.peki ya zarar da ki bir şirkette de bu zarar hisseleri oranında da karşılanıyor mu?
benim ortağımdan harcamış olduğum fazla miktarı kendisine rücu edebilirmiyim tabii ki şirketin tasfiyesinden sonra ?
herhalukarda bu davanın lehime sonuçlanması durumunda kendisine karşı maddi ve manevi tazminat davası açabilirmiyim.
Cevap: LTD. Şirket tasfiye davası
arkadaslar bu konu gercekten bu kadar karışık mı yoksa ben mı anlatamadım anlaybılmıs degılım yaklasık 170 kısı okumasına ragmen hıc bır yorum yazılmamıs
Cevap: LTD. Şirket tasfiye davası
ya arkadaslar nıe kımse yanıt yazmıyor anlamıs degılım sanırım kımse okumuyor