Trafik memurunun yaptığı hata sonucu mağduriyet
öncelikle böyle bir forumla insanları bilgilendirdiğinz için siz sayın hukukcularımıza sonsuz teşekkür ediyorum.
istanbuldan trafik çekme belgeli taksi çıkması bir araç aldım antalyaya geldim.mevzuata göre önce araç muanesinin yapılıp plakaların daha sonra çıkması yani traifk tescilini yapılması gerekiyormuş.bu amaçla tüv araç muane istasyonuna başvurdum fakat benimde dikkat etmediğim ilginç bir sorunla kaşılaştık.araç 2008 trafik çıkışlı ve ruhsatında 1.4 renault clio yakıt tipi benzin/lpg olarak görünüyor.fakat araç trafikten çekildiğinde ruhsat yenilenmiş bu ruhsatda yakıt tipinin dizel olarak yazılması son alıcı olarak beni mağdur etti.böyle bir hata nasıl olur ben bir anlam veremedim.aracın tüvdeki eski muanelerinde benzin/lpg olarak görünmesine rağmen aracın muanesini son evrakta dizel yazdığı için yaptıramadım.herkes hata yapabilir ama aracın trafiğe çıkış izni şu anda yok aracın plakaları çıkana kadar çekiciyle işlem yaptırmak zorundayımki ilk adım olarakta muanesini yaptırmam gerekiyor bu hatadan dolayı yaptıramıyorum düzeltmeye çalışıyorum aradan geçen günlerde araç yedi emin otoparkında kalmakta ve tekrar çekiciyle oldukca fahiş bir fiyata tekrar muaneye götürmek zorundayım.
benzin/lpg li araca son resmi evrakta dizel yazılması sonucu maddi ve manevi olarak zarara uğramış durumdayım bu evrağa bu hataı yapan memurların sicil ve noları ve imzaları bulunmakta bu durumda bir dava hakkım doğarmı?sorunumu elimden geldiğince anlatmaya çalıştım vereceğiniz bilgiler doğrultusunda yürümek istiyorum teşekkür ederim.