İlk öncelikle sayın hukuki.net forum kullanıcılarına ve yöneticilerine vereceği cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.
Benim sorunum şu;
Benim kardeşim askere gittikten üç ay sonra psikolojik rahatsızlık geçirerek tedavi edilmek üzere gata h.e.h.'e gönderildi. Burada bir süre yatarak ve bir süre ayakta tedavi edildi. Parça parça olmak üzere altı ay hava değişimi aldı. Bu altı ayın sonunda kendisine askerliğe elverişsizdir diye rapor verildi, verildi ama bu süreci gatada yaşayan asker yakınlarına gidin bir sorun ne çileler çekmişlerdir gerek kuyruklarda gerek bugün git yarın gel muhabbetiyle. Velasıl, organik olmayan psikotik bozukluk, tanımlanmamış ön tanı diye bir tanı koydular kardeşime. Askerliğe elverişsiz raporunu yeni aldı fakat biz hem sevk almaya giderken hemde tedavi ve kontrole gittiğimizde zaman çok zorluklar çekiyoruz.
Nasıl zorluklar olduğunu anlatmak gerekirse;
- İlk öncelikle bulunduğumuz askerlik şubesi başkanlığından sevk almak bi hayli zor oluyor.
- Gataya gittiğimizde ise doktorlara muayene olmamız ayrı bir dert, yüzlerce kilometre yaparak oraya ulaşmamız ayrı bir dert.
- Kara kuvvetleri anlaşmalı eczane bulmak zor oluyor.
- Askeri şubeye gittiğimde svl. memurlar beni kafayı yedirtme derecesine geliyor. Nedeni ise ya tam yönergeyi bilmiyorlar ya da tam işini... Her sevk almaya gittiğimizde aynı sorunlar. Ya askerlik şubesi başkanı elimde rapor olduğu halde sana sevk mevk yok diyecek kadar saygısızlaşıyor.
Şunu da belirtmek isterim, askerden önce kardeşimin hiçbir sağlık kurulu kaydı veya hastalık belirtisi yoktu...
Sayın arkadaşlar, ben bu düzensiz dönen çarkın içinde sıkıştım kaldım nasıl bir yol izlemem gerekir.