Satış Vaad Sözleşmesinde zaman aşımı veya iptali.
Merhabalar,
İlk öncelikle belirtmek isterim ki 3-4 avukata danıştım kesin net bir cevap alamadım.
Dedemden babama kalan tarla hakkında 2001 yılında satış vaad sözleşmesi yapılmıştır.
Babam 2001 yılı haziran veya temmuz ayı içerisinde babasından kalan tarla için noterden dayısına satış vaad sözleşmesi yapmıştır. Sözleşme örneği elimde olmamasına rağmen bildiğim kadarı ile Satış vaad sözleşmesinde 10 bin marka satıldığına dair bir bilgi bulunmaktadır. Fakat babam sözleşme yapımından 3 ay sonra vefat etmiştir ve her hangi bir ücret alınmamıştır. Fakat sözleşmede alındığına dair birsey yazıyor olabilir. Tapu sicilinde sorgulama yapıldığında satış vaad sözleşmesi işletilmediği görülmektedir. Bu tarla için babamın tek mirasçısı ben ve annemdir. Dava açsak mirası alabilirmiyiz?
Sorum şu ; Bu satış vaad sözleşmesi 10 yılda zaman aşımına uğrarmı?
- Satış vaad sözleşmesine karşılık cayma davası açılabilir mi?
Cevap: Satış Vaad Sözleşmesinde zaman aşımı veya iptali.
Noterde yapılmış satış vaadi sözleşmesi feshedilmedikçe 10 yıl geçerliğini korur. On yılın bitiminde tapuda bu sözleşme ile işlem yaptırılamaz. Esasen noterlikçe düzenlenen hemen tüm belgeler sözleşmeler de böyledir. Cayma davası yerine noterden feshedebilirsiniz veya on yolın dolmasını bekleyip zaman aşımına uğramasını bekleyebilirsiniz.