Nasıl bir yol izlemeliyim
Merhaba ,
2003 - 2008 yılları arasında bir şir şirkette pazarlama müdürü sıfatı ile maaş + prim esaslı olarak çalıştım.
- SSK asgari ücretten yatırıldı.
- Çıkmadan 6 ay önce asgari ücretten maaş aldığıma dair maaş bodroları geriye dönük imzalatıldı.
-Düzensiz maaş ve prim ödendi.
- Ayrılmadan 4 ay öncede ssk giriş çıkışı yapmış.
(Aile şirketi olan 20 yıllık bu şirketin ,ortalama 150 çalışanı olmasına karşın hiç tazminat ödemesi yok.)
- Haklarım ile ilgili taleplerim olduğunda şube müdürü ( patronun kızı ) bu şekilde çalışmayacağımızı sözlü olarak belirtti.
ve işten ayrıldım.
Ben o yıla ait primlerimi , kıdem ve tazminatımı alamadım.2 yıldır ödeyeceğim deyip oyaladı ancak son olarak ödemeyeceğini söyledi.
- Aldığım maaş ı ispat edecek bankaya verilen maaş yazım var.
-Prim ispatı için ise şirketin adıma düzenlediği ( geçmiş yılara ait çek fotokopileri ) var.
-Ayrıca o dönemde benimle birlikte çalışmış 3 de şahitim var.
İhtarname çekildi ve dava açıldı.Ancak şimdi beni ve avukatımı arayıp psikolojik baskı uyguluyor.Senin mail adresinden ( kendi şirketleri )atılmış istifa mektubun var.Aynı görevle başka yerde çalıştın orasıda asgari ücretten yatırmış.Aradan çok uzun zaman geçti.Kaybedeceksin gibi.
-İş sözleşmem yok , ihbarname yok , istifa dilekçesi yok.Gurur meselesi yaptığım ,
bu davada nasıl bir yol izlemem gerekli.
Cevap: Nasıl bir yol izlemeliyim
Psikolojik olarak bu dava beni yıprattı.Arkadaşlar yardımlarınızı rica ediyorum.
Emeklerimizin karşılığı işverenin keyfine mi kaldı ?
:(
2003 - 2008 yılları arasında bir şir şirkette pazarlama müdürü sıfatı ile maaş + prim esaslı olarak çalıştım.
- SSK asgari ücretten yatırıldı.
- Çıkmadan 6 ay önce asgari ücretten maaş aldığıma dair maaş bodroları geriye dönük imzalatıldı.
-Düzensiz maaş ve prim ödendi.
- Ayrılmadan 4 ay öncede ssk giriş çıkışı yapmış.
(Aile şirketi olan 20 yıllık bu şirketin ,ortalama 150 çalışanı olmasına karşın hiç tazminat ödemesi yok.)
- Haklarım ile ilgili taleplerim olduğunda şube müdürü ( patronun kızı ) bu şekilde çalışmayacağımızı sözlü olarak belirtti.
ve işten ayrıldım.
Ben o yıla ait primlerimi , kıdem ve tazminatımı alamadım.2 yıldır ödeyeceğim deyip oyaladı ancak son olarak ödemeyeceğini söyledi.
- Aldığım maaş ı ispat edecek bankaya verilen maaş yazım var.
-Prim ispatı için ise şirketin adıma düzenlediği ( geçmiş yılara ait çek fotokopileri ) var.
-Ayrıca o dönemde benimle birlikte çalışmış 3 de şahitim var.
İhtarname çekildi ve dava açıldı.Ancak şimdi beni ve avukatımı arayıp psikolojik baskı uyguluyor.Senin mail adresinden ( kendi şirketleri )atılmış istifa mektubun var.Aynı görevle başka yerde çalıştın orasıda asgari ücretten yatırmış.Aradan çok uzun zaman geçti.Kaybedeceksin gibi.
-İş sözleşmem yok , ihbarname yok , istifa dilekçesi yok.Gurur meselesi yaptığım ,
bu davada nasıl bir yol izlemem gerekli.
Cevap: Emeklerimizin karşılığı işverenin keyfine mi kaldı ?
Lütfen yardımcı olur musunuz.Konu ile ilgili bu ay duruşmam var.2 Şahidim var.Acaba işçi alacaklarında şahitlerin önemi nedir.Ne yapmamı önerirsiniz..