1 Yılı Geçmeyen Evlilik Ve Boşanma
Öncelikle iyi günler yaklaşık 3,5 aylık resmi olarak evliyim. Resmi olarak diyorum çünkü hiç bir zaman gerçek karıkoca olmadık. Ne beraber bir evi paylaştık ne de cinsel bir yaşantımız oldu. Görücü usulu tanıştık. Aile arası nişan yaptık ve aileler istedi diye de nikah yaptık. Şimdi ise bir türlü anlaşamıyoruz. Ailelerinde kararıyla boşanmaya karar verdik nişanı zaten attık. O karadenizde bir şehirde yaşıyor ben ise istanbulda. O kendi yaşadığı şehirde mahmekemeye verecek. Ve inşallahta boşanırız biran önce. Soruma gelince hukuki sürecimiz ne kadar sürer benden nafaka talep edebilir mi? Kısa sürede boşanabilirmiyiz:alala.
Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Not: Avukat tutmayacaklarmış.
Cevap: 1 Yılı Geçmeyen Evlilik Ve Boşanma
Anlaşmalı olarak boşanamayacağınız için en az 2-3 celse sürecektir, bu da tahminen 6-9 aylık bir süre olur.
Kararın yazılması, taraflara tebliği, tebliğden itibaren temyiz süresini beklemek de nerden baksanız 2 aylık bir süre eder.
Sizden nafaka, maddi manevi tazminat ve evlendikten sonra edindiğiniz bir mal varsa onun üzerinde de hak iddia ve talep edebilir.
2 gün önce celp kağıdı elime Ulaştı. 09/02/2011 tarihinde mahkememiz var. Dilekçenin bir nushasını da yollamışlar 4.madde tazminat istemiyorum diye beyanda bulunmuş. Diğer ilk 3 madde ise gerekçeleri sıralamış aileler istediği için evlendik gelenek ve göreneklerimiz farklı gibi gibi nedenler yazmış. Bu durumda ilk celsede boşanmamız mümkün olur mu ????
Ayrıca gelen celp kağıdında şahit getirin şeklinde herhangi bir ifade bulunmamakta. Sizce ne yapmalıyım suçlamaları kabul edersem ilk celsede boşanabilirmiyim??
tşk
Alıntı:
xmonte rumuzlu üyeden alıntı
2 gün önce celp kağıdı elime Ulaştı. 09/02/2011 tarihinde mahkememiz var. Dilekçenin bir nushasını da yollamışlar 4.madde tazminat istemiyorum diye beyanda bulunmuş. Diğer ilk 3 madde ise gerekçeleri sıralamış aileler istediği için evlendik gelenek ve göreneklerimiz farklı gibi gibi nedenler yazmış. Bu durumda ilk celsede boşanmamız mümkün olur mu ????
Ayrıca gelen celp kağıdında şahit getirin şeklinde herhangi bir ifade bulunmamakta. Sizce ne yapmalıyım suçlamaları kabul edersem ilk celsede boşanabilirmiyim??
tşk
Bende 3 aylık evliyken bosanma davasi acmistim karsi taraftan hicbir talebim olmadi tazminat nafaka vs, karsi tarafta davayi kabul etti ve tek celsede bosandim ayrica temyizi beklemeden avukatlarimiz temyizden feragat dilekcesi verdiler 2 gun icinde karar kesinlesti ve ben nufus cuzdanimi degistirdim...
Sayın Fedakarkız,
boşanma davasının kabulü hakimi bağlamaz.
Tanık dinlenmeden yargılama yapıldıysa hukuka aykırı bir karar verilmiş demektir.
Temyiz etmeyeceğiniz için böyle bir karar çıkmış olmalı. Yoksa temyiz edilse boşanma kararınız bozulurdu.
Alıntı:
Av.İlknur Sezgin Temel rumuzlu üyeden alıntı
Sayın Fedakarkız,
boşanma davasının kabulü hakimi bağlamaz.
Tanık dinlenmeden yargılama yapıldıysa hukuka aykırı bir karar verilmiş demektir.
Temyiz etmeyeceğiniz için böyle bir karar çıkmış olmalı. Yoksa temyiz edilse boşanma kararınız bozulurdu.
Sn İlknur hn,
Hakim benim tanigimi dinledi,bosanma davasi acma nedenimde 'Aile ici siddet'.Ayrica mahkemeye karakol ifadelerimi ve adli tiptan aldigim raporlarimi da sundum.