Kredi Kartı Borcu / Hapis Cezası Söylemi
İki ayrı bankadan kredi kartı borcum var.Ve ikisi de icra takibinde.Evime hiçbir tebligat,yazı herhangi bir bildirim gelmedi.1,5 ay önce avukat aradı ve borcumun olduğunu ,1 gün içinde tamamının ödemem gerektiğini, 500 tl olan borcumun 1000 tl olduğunu, taksitlendirmenin mümkün olmadığını söyledi.Bende taksitlendirme olmadan ödeyemeyeceğimi belirttim.Bugün aynı borçtan dolayı bir başka avukat aradı ve bugün evime haciz için geleceklerini belirtti.Bende öğrenci olduğumu verdiğim adreste şuan olmadığımı, ailemin olduğunu söyledim.Avukat ise bunu bankaya bildirmediğim için bununda suç olduğunu ve borçtan dolayı 6 aylık hapis cezası alacağımı söyledi.Israrla taksitlendirme istedim mümkün olmadığını söyledi.Ne yapmam gerekiyor şuan , mal beyanında nasıl bulunulur , önce bildiri mi gelmesi gerekir bunları da bilmiyorum , çünkü hiçbir bildiri gelmedi bana.Nasıl bir yol izlemeliyim ?
Cevap: Kredi Kartı Borcu / Hapis Cezası Söylemi
telefon eden av.olmıyabilir av. bu şekilde hareket etmez aksı taktirde.......gerektirir ,kredi sözleşmesinde hesap özetine itiraz etmemişseniz ,gönderilen ödeme emrine ancak borcunuzu ödedikten sonra itiraz edebilirsiniz yoksa yapamazsınız(İİK68/b)
sözleşmelerde bildlrilen adrese tebligat yapılır adres degişikligini bildirmediyseniz..ancak bildirilen adres dogru ise ödeme emri gelmeden bir işlem yapılmaz ,evde bulunmadınız zaman..bazı prosedürle muhtara bırakılmakta
Bak 500 tl zaten 1000 tl olmuş masraflarla, bu büyük bir para değil günümüz şartlarında. Ama bir çözüm bulmazsan bu büyürde büyür. İhtiyaç kredisi buldurmaya çalış bir yakınına uzun vadede ödersin geri ona. Beklediğin her gün aleyhine işliyor. Hapis cezası tahahüd vermediğin sürece söz konusu olmaz ama her zaman katlanarak karşına çıkar bu borç. Ailenin haberi yok ise bilgilendir aileni.
avukattan çözüm alamıyorsan bankana git müdürle görüş