Satın aldığım evin eski sahipleri yüzünden tapuma satış yapamama şerhi
25.12.2009 da bahçeli kerpiç ev 105000tl karşılığı aldım. Bugün aldığım eve müşteri çıktı satmak istedim. Tapu ya gittik . Adeta şok oldum. 12,01,2010 islem nolu sultanbeyli 1.icra müd. 2007/....sayılı dosya gereğince maddi hatanin giderilinceye kadar ilgili taşınmaz mal hakkında tescil işlemi yapılmama serhi koymuştur .sultanbeyli 1. Icra müdürü ile yaptığım görüşmede bu yerin izalusuu yoluyla satıldıgını mirascılardan birinin benim imzamı taklit etmişler diye mahkemeye verdigini mahkemeninde buna istinaden taşınmaz hakkında serh koyduğunu söyledi.ben izaleşura yu kazanan kisiden tek tapu olarak aldım.yani hisseli değil. Benim anlamadıgım nokta şu ki ben burayı almadan önce tapuya sordum herhangi borç serh var mi diye yok temiz dediler. Aldıktan 20gün sonra serh koymuslar nasıl oluyor bu.yani şimdi satamıyorum...mahkeme sonucunu bekleyin diyorlar ama mahkeme ne zaman sonuclanır mechul...yani magdur olan benim.galiba dolandırdılar benii..ne yapmalıyım bu durumda
Cevap: Satın aldıgım evin eski sahipleri yüzünden tapuma satıs yapamama serhi
Arkadaslar ayrıca sunu eklemek istiyorum ben bu tasınmazı avukat aracılıgla aldım.avukat bekleyin hicbir sey yapmayın karsı taraf bir sey yapamaz diyor
tapudan hangi mah., tedbir koymuş onu bulduktan sonra ilgili mahkemeden tedbir koyduranın davacının dilekçesindeki taleblerle birlikte sağlıklı sorunuz üzerine cevaplanabilir, bilgi yetersiz
Tapuya sultanbeyli adliyesi 1. İcra mahkemesi tedbir koymuş. Davacı beni dava etmemiş tapu nun eski sahiplerini yani kardeşlerini dava etmiş. Benim imzamı taklit etmişler diye mahkemeye vermiş. Mahkemede tapu ya şerh koymuş
Aldığım evin geçmiş sahipleri hakkında bilgi öğrendim.kemal gündoğdu 2006yılında vefat eder bu şahsın iki karısı vardır. Herbirinin de 4-5 çocuğu vardır. Çocuklar aralarında anlaşamazlar bir türlü. Çocuklarından biri kemal gündoğdudan kalan evi izaleyi şuya verir.bu arada nasıl yaptıysalar bi yolunu bulup bazı kardeşlerinin imzalarını taklit ederler.izaleyi şuyu yu en küçük kızları kazanır.sonuç 15gün askıda kalır. 15gün sonra emlakçı aracılığıyla ben evi satın aldım. Satın almadan önce ise tapu yetkililerine tapu sağlam mi borcu vs var mi diye sordum. Yok temiz dediler. Bende rahat bir şekilde satın aldım.aldıktan 18gün sonra mahkeme tapuya tescil edilmeme şehri koydu. Durum bundan ibaret.
ortaklıgın giderilmesi/izaleyi şuyu sonucu ihalenin feshi istenmişse icra mahkemesi bakmaz,ortaklıgın giderilmesi davasına bakan sulh hakimi icra mahkemesi sıfatıyla bakar(1) bunu tapudan hangi icra mah. koymuşsa ögrenip ,bilgi eksikliginizi giderin,av.nız oldugunu söylemiştiniz, onun bilgilerine güvenin..
(1)Arslan R ihale ve ihalenin feshi ankara 1984 sh 158.159;12 Hd.si 198675731 1987/1897 (Ankara barosu der.yıl 1987 sayı 1 sh 94 ved.)
Cevap: Satın aldığım evin eski sahipleri yüzünden tapuma satış yapamama şerhi
Abdulalim bey konuya müdahil olduğunuz için teşekkür ederim.avukatım yok.ben evi satan kişinin avukatı aracılığı ile aldım. Yeni gelen bilgi şu kemal bey vefat edince çocukları miras yüzünden birbirine düşerler. Mahkemelik olurlar. Mahkeme tapuya 2007 de haciz kor. Çocuklardan biri sahte imza yoluyla haczi kaldırıp izaleyi şuyu davası açar. İhaleyi kazanır. Ve tapuyu kendi adına alır. Bende tapuyu ihaleyi kazanan şahıs tan satın aldım. Satın alırken tapuda şerh vs gibi olumsuz bir durum yoktu. Mahkeme 18 gün sonra sahte imza yüzünden tapuma maddi hata giderilinceye kadar tescil edilmeme şehri koydu. Olay bundan ibaret.
Arkadaşlar bu konu hakkında sultanbeyli .1. Icra müdürlüğünden bilgi alabilir miyim. Ayrıca nasıl bir dilekçe yazmalıyım
tapuya gidin tapuda hangi mahkeme(icra mah. demektesiniz) tedbir koyduysa(şerh) o mahkemeye dilekçe ile müracat ederek söz konusu tedbir konulan dairenin tarafınızdan iktisab edildigini tapu ile belgelendirerek dosyanın fotokopısini alın..