Üniveristede okuyan ikiz kızlarım var.İştirak nafakası ödüyorum.Reşitler.Nafaka ödeme yükümlülüğüm ne kadar sürer.
Saygılarımla
Printable View
Üniveristede okuyan ikiz kızlarım var.İştirak nafakası ödüyorum.Reşitler.Nafaka ödeme yükümlülüğüm ne kadar sürer.
Saygılarımla
Ne nafakası ödüyorsunuz?
İştirak mi, yardım mı?
Eğer iştirak ise onların reşit olmasıyla birlikte zaten nafaka borcunuz düşüyor.
Anlaşmalı boşandık ve iştirak nafakası olarak ödüyüordum.Kızlarım o zaman 18 yaşında değildi şimdi reşitler ve iştirak nafakası sanırım yardım nafakasına dönüşüyor.Fakat mahkemeye böyle bir talebimiz olmadı (Kızlarımın) Ben yine nafaka şeklinde ödemelerimi yapıyorum.Okudukları için sanırım yardım nafakası şeklinde ödemem gerekiyor.Kız çocukları için evlenene kadar veya en son 25 yaşına kadar yardım nafakası verme zorunluluğu hem annenin hem babanın vazifesi.Amacım vermemek değil ama kanunen en son ne zamana kadar vermem gerekiyor.
İlginize teşekkür ederim
İştirak nafakası kendiliğinden yardım nafakasına dönüşmez. Kızlarınızın dava açması gerekiyor.
İlk cevabım geçerlidir.
İcra müdürürlüğüne nüfus kayıt örneğinizi (çocuklarınızın da yaşları görünen teferruatlı olanından) ibraz ederseniz nafaka ödeme yükümlülüğünüz sona erer.
İlginize teşekkür ederim.Şu anda zaten nafaka olarak ödeme yapıyorum ama örneğin yazın istersem ödeme yapmayabilirim demek mi oluyor.
II. SÜRESİAlıntı:
Amacım vermemek değil ama kanunen en son ne zamana kadar vermem gerekiyor.
Madde 328 - Ana ve babanın bakım borcu, çocuğun ergin olmasına kadar devam eder.
Çocuk ergin olduğu halde eğitimi devam ediyorsa, ana ve baba durum ve koşullara göre kendilerinden beklenebilecek ölçüde olmak üzere, eğitimi sona erinceye kadar çocuğa bakmakla yükümlüdürler.
BİRİNCİ AYIRIM : NAFAKA YÜKÜMLÜLÜĞÜ
A. NAFAKA YÜKÜMLÜLERİ
Madde 364 - Herkes, yardım etmediği takdirde yoksulluğa düşecek olan üstsoyu ve altsoyu ile kardeşlerine nafaka vermekle yükümlüdür.
Kardeşlerin nafaka yükümlülükleri, refah içinde bulunmalarına bağlıdır.
Eş ile ana ve babanın bakım borçlarına ilişkin hükümler saklıdır.
Av.İlknur Sezgin Temel 30.01.2012 tarihinde eşimden çekişmeli boşandım .Üniveristede okuyan benimde kızım vardı mezun oldu yurtdışına 3 aylık staj için gitti staj yaptığı işyeri devamlı kalmasını istemiş çalışma oturum izni için müracatta bulunulmuş kabul edilirse çalışmaya devam edecek yurtdışında 2013 den belli iştirak nafakası ödüyorum icra yolu ile kesiliyor mahkeme kararı varmı onuda bilmiyorum ben emekli sandığından devlet kurumundan emekliyim hala ödüyorum para kesiliyor .Reşitler.Nafaka ödeme yükümlülüğüm ne kadar sürer. ömür boyumu ödemem lazım ne yapmalıyım bilemiyorum hala icra dosyaları e-devlette görünüyor kalkması için ne yapmam lazım bana yardımcı olabilirmisiniz rica etsem. Saygılarımla.