İcra dosyası nasıl kapanır?
iyi günler,
uzun zamandır kirasını ödemeyen kiracıma haciz ve tahliye davası açtık ve kazandık. tahliye için icra dairesinden gün almaya çalışırken kiracım borçlarına karşılık 3 ay vadeli çek verdi ve bizde vade sonuna kadar tahliye olayını durdurduk. çeklerin vadesi geldi ve bankadan tahsil ettim. şuanda bana herhangi bir kira borcu yok fakat yönetime yüklü miktarda aidat borcu var (yönetimde icraya verdiği için aidatlara avukatlık, icra masraflar, faiz binmiş). şimdi öğrenmek istediğim şu, kiracım benden borçlarının kapandığına dair yazı istiyor. ben böyle bir yazıyı verirsem kazanmış olduğum tahliye ve haciz hakkım bitermi? icradaki dosyanın kapanması için kiracının icra dairesine gidip borcu ödediğini bildirmesi gerekmiyormu? kira borcu kalmayan kiracıma borclarını odedıgne dair yazı verırsem tahlıye edebılırmıyım?
yardımcı olursanız sevinirim.
Cevap: İcra dosyası nasıl kapanır?
konuyu 220 kişi okumuş ama cevaplayan çıkmamış. belkide derdimi anlatamadım. tekrardan şöyle kısaca sormak istiyorum.
kazanmış olduğum bir tahliye davası var fakat kiracıyı tahliye etmedik. bu sırada kiracı borçlarını ödedi. ben bu kazanılan davaya dayanarak kiracımı tahliye edebilirmiyim??
Cevap: İcra dosyası nasıl kapanır?
Sayın burakyur,
Kiracınız icra dairesine gidip borcumu ödedim dese ödenen miktarın harcını da ödemek zorunda.Siz paranızı aldıysanız dosyada hiç bir işlem yapmazsanız bir yıl sonra müracaata kalır ve arşive kaldırılır.
Fakat kiracınızın yönetime olan borcundan siz de sorumlusunuz.Evi aniden tahliye ederek gitse bu borcu yönetim sizden isteyecektir.Yönetimin açtığı icra davası da acilen sonuçlandırılmalıdır.
-Kazanmış olduğunuz tahliye ve haciz hakkınız bitmiştir.Kiracınıza ödediğine dair yazı verme zorunluluğunuz yok.Çekle ödediğne göre ödemeyi her zaman ispat edebilir.