Saadet saadetini nihayet buldu
"Erbakan genel başkan
Saadet Partisi olağanüstü kongresinde delegeler aday olmayı düşünmediğini söyleyen Necmettin Erbakan’ı genel başkanlığa aday gösterdi. Erbakan tek aday olarak girdiği seçimde 684 oyla genel başkan seçildi.
17.10.2010 AA."
Haber bu..
Erbakan kayıp trilyon davası sebebiyle verilen 11 aylık habis cezasını Balıkesir’in Altınoluk ilçesinde yazlığında çekiyordu.
Hastanelerce sürekli hastalıkları belirlenen ve bunlara ilişkin raporları Adli Tıp Kurumu 3 üncü Adli Tıp Kurulu İhtisas kurulu tarafından değerlendirilerek; muayenesi yapılan Necmettin Erbakan’ın
Sağlık durumunun mahkumiyetinin devam etmesine izin vermediğine ilişkin rapor düzenlendi.
Dosya Adalet Bakanlığı’nca 15/08/2008 tarihinde Cumhurbaşkanlığına intikal ettirildi. Sayın Cumhurbaşkanımız adli tıp kurumunca ifade edilen durumu incelemiştir.
Anayasanın 104 üncü maddesindeki “sürekli hastalık” kapsamında olduğunu dikkate alarak, kalan hapis cezasını kaldırmıştır.
Yaşlı ve hasta diyerek affettiğiniz adam siyasete döndü!…Sayın Abdullahgül biz kendimizi kandırılmış hissediyoruz… Ya siz?
Demek ki devletin ve milletin trilyonlarını yutmak siyasi partiye başkan olmaya engel değilmiş!
Yaşasın özgür Türkiye!...Yaşasın Demokrasi!..
Cevap: Saadet saadetini nihayet buldu
Ben Erbakan'ın sağlıklı olduğu kanısında değilim.
Fiziken ve zihnen sağlıklı olduğunu düşünmüyorum.
Ben de aynı kanaatteyim Sn.Ecevit gibi artık titreşimli telefon gibi dolaşıyor, yine de siyasetten ellerini çekemiyorlar bu nasıl bir tutkuysa artık.
Yıne hocam olmasaydı,asgari ücret halen 400 tl de felan olurdu heralde.Verdiği zamın oranını hatırlamıyorum ama neredeyse 2 katına yakın yükselmişti.Banane bana ve halka ne verdiklerine bakarım ben.Sen çok yaşa hocam.:)
Bundan sonra siyasette muhaliflerin belli bir yaşı geçmiş olan etkili kişilerin kararları için asliye mahkemelerinde akli yeterlilik konulu dava açma konuları tartışılacaktır.Kimsenin bu memlekette insanların hayatları ile oynamaya hakkı yoktur.
Noterlik Kanunu Yönetmeliği’nin 91. maddesi “ilgilinin yaşlılık, hastalık veya dış görünüşü itibariyle yeteneğinden şüphe edilmesi veya bu konuda ihbar ve şikayet bulunması hallerinde temyiz kudretinin varlığı doktor raporu ile saptanır”