Bağ-Kur'lu olupta memuriyete girenlerin durumu
arkadaşlar merhaba
1996 yılında bir kamu kurumunda kadrolu olarak işe başladım.bu zamana kadar babamdan dolayı bağkur yetim aylığı alıyordum.işe girdikten sonra gidip almadım ama kuruma resmi olarak gidip kestirmedimde bunu.ancak almadımda eğer yatırılıyorsa hesabıma bu kayıtlarda bilirlidir zaten.2007de bir evlilik yaptım 2008 de yeniden ayrıldım şuan dada hala kamu kurumunda çalışıyorum15 yıllık memurum bağkura gidip sormak istiyorum aceba bu aylığım kesildimi veya hesabıma yattımı ancak işin açıkçası korkuyorum neden bildirmedin kuruma işi girdiğini derlerde bana borç çıkarırlar diye ki ben almadım zatenkesmediler yatırdılarsa adıma.
yalnız yeni kanunlarda ise 2008 e kadar kadrolu işede girsem bu maaşı alabilceğim söyleniyor nasıl hareket etmem gerek bağkura gidip bildirsem bana borç çıkarmı kuruma bildirmedğmden veya alabilirmiyim yani 2008 e kadar olan paramı veya borçmu çıkar gidip çekmediğim halde
ilginize teşekkürler şimdiden
avukat arkadaşlardan yardım rica ediyorum
Cevap: Bag-Kur'lu olupta memuriyete girenlerin durumu
bana yardımcı olabilcek kimse yokmu arkadaşlar bekliyorum yardımlarınızı
Cevap: Bağ-Kur'lu olupta memuriyete girenlerin durumu
benim konumla ilgilenen avukat arkadaşlar olursa çok memnun olurum
İnternet ortamında bağ-kur'luluk hak sahipliğinizi kontrol etmekle işe başlayabilirsiniz. Tam olarak nasıl bir ekran açılacak ve ne tür bilgiler verecek bilmiyorum ama en azından bir başlangıç olacaktır.
hocam en azından şu konuda yardımcı olamazmısınız bilgilerim yok zira karnem ve bilgilerimi istiyorlar bazi hesap bilgilerimi ve bunlar yok bende .enazından borçlu durama düşüp düşmeyeceğimi bilsem çok iyi olurdu zira en büyük korkum bu zira memur oldğum için altından kalkamam düşüncesiyle gidip bakamıyorum