Temyiz, sicilin temizlenmesi
selam benim 19.10.2010 yani dün bi mahkemem vardı konu konut dokunulmazlığı TCK'nın 116/4. maddesince 1yıl 3ay hapis cezası aldım (üstelik evine girdiğim kişi şimdi kayın pederim eve girme sebebimde kız kaçırmasıydı kızı evden çıkartamadan yakalandım) iyi halden dolayıda ceza 1yıl 15 güne düştü ve şikayetçi olmadıklarından dolayıda 5yıl dokunulmazlık verilerek şartlı tahliye edildim şimdi ise sorun bu olayın sicilime işlemesi ben ilerde askeriyede kalmayı veya polis olmayı düşünüyorum böyle bi olayında sicilimde bulunması benim için sorun teşkil ediyor onun için davayı temyize göndermeyi düşünüyorum temyizde böyle davalar nasıl sonuçların yardımcı olursanız sevinirim...
Cevap: Temyiz&sicilin temizlenmesi
Temyizden sonuç alabileceğinizi hiç zannetmiyorum sadece süreci uzatmış olursunuz. Ayrıca anladığım kadarı ile cezanıza hagb uygulanmış. Temyiz edebilmek için ilk önce hagb sı kararına ağır cezada itiraz edeceksiniz. Sonra yargıtaya temyiz. Ama çok riskli ya ağır ceza hagb kararını kaldırırsa ve hükmü açıklarsa ne olacak.? Yargıtaya gideceksiniz, ya yargıtay cezayı onarsa bu sefer hapis yatacaksınız. Bunları düşünün ve ona göre karar verin derim.
Cevap: Temyiz&sicilin temizlenmesi
Peki bu şartı tahliyem halen devam ediyor bu süre içinde mesela biriyle kavga etsem mahkemelik olsam para cezası falan alsam eski dosya tekrar karşıma çıkarmı ozaman bi kavga yüzünden 1yıl 15 gün hapis cezasıylamı karşı karşıya kalırım yani şartlı tahliyenin şartı 5 yıl boyunca hiç mahkeme kapısına düşmemek mi?