Kesinleşmemiş boşanmada velayet
Boşanma davamız bitti. ama kararı kesinleştirmeden temyize gönderdik. Hakimin gerekçeli kararında velayet hakkının bana verildiği. şimdi velayet bendemi yoksa karar kesinleşmediği bosanma gerçekleşmediği için velayet ortakmı.? Temyizden donene kadar beklenecekmi
Cevap: Kesinleşmemiş boşanmada velayet
bu konu hakkında hiç kimsenin fikri yokmu
Yargılama esnasında "geçici velayet" yahut "tedbiren velayet" adı altında velayete ilişkin bir düzenleme yapılmış mıydı?
Karardaki velayet için yapılmış düzenlemeler geçerlidir.Velayet size verilmişse sizdedir.Velayet ortak kullanılmaz.Kişisel görüşme olarak da velayetin verilmediği eş ile çocuk arasındaki yıllık veya haftalık görüşme velayetin size verildiği gerçeğini değiştirmez.Karar velayet konusunda temyiz edilmişse karşı tarafça ,bozulursa velayet yönünden , bu konuda yeniden velayet konusu mahkemece değerlendirilir.
Alıntı:
Av.İlknur Sezgin Temel rumuzlu üyeden alıntı
Yargılama esnasında "geçici velayet" yahut "tedbiren velayet" adı altında velayete ilişkin bir düzenleme yapılmış mıydı?
geçiçi velayet falan yargılama sırasında söz konusu değildi. hakım davayı bıtırdı gerekcelı kararda yazdı velayetın durumunu.
ama dava temyiz edildi. bosanma kesinleşmediği için avukatım velayet sende değil. halen ortak velayet dedi. velayet bende ise ne gibi işlem yapmam lazım. nüfüs müdürlüğüne kararla mı gitmeliyim. Dava temyizde olduğu için hala evliyız buna göre cevap beklıyorum.
Alıntı:
sonyaka1919 rumuzlu üyeden alıntı
Karardaki velayet için yapılmış düzenlemeler geçerlidir.Velayet size verilmişse sizdedir.Velayet ortak kullanılmaz.Kişisel görüşme olarak da velayetin verilmediği eş ile çocuk arasındaki yıllık veya haftalık görüşme velayetin size verildiği gerçeğini değiştirmez.Karar velayet konusunda temyiz edilmişse karşı tarafça ,bozulursa velayet yönünden , bu konuda yeniden velayet konusu mahkemece değerlendirilir.
peki velayetı bende ise nerden nasıl işlem yaptıracağım. elimdeki kararla nereye başvuracağım.