-
Boşanma ve nafaka
İyi günler,
2 yılllık evliyim.Eşim öğretim görevlisi olunca evlendik.
Cinsel olarak birlikte olamadık, kaynağı benim tarafımda oluştu.fakat ortak bir yol bulup doktora gitmeye de ikna edemedim.
Evlenmeden öncede uyum sorunumuz vardı ve evlendikten sonra da şiddetli geçimsizliğimiz devam etti. Eşim sürekli eski kız arkadaşları veya öğrencileriyle mesajlaşıyor veya konuşuyor. Cinsel anlamda beni aldatmadığını düşünüyorum. Fakat Bu konuda kavgalarımız olduğunda hiçbir zaman değişmeyeceğini sürekli birileriyle görüşüyor olacağını söylüyor ve fırsat oludğunda mutlaka beni aldatacağını söylüyor. Bu konuda tartışma çıktığında şiddet uyguladığı da oldu. Bir arkadaşı şahit bir de alt komşum. Eşim 6 yıllık beraberliğimizde de benzer davranışları vardı.
şuan ikimiz de boşanmak istiyoruz.Eşim sen aç davayı diyor sorumluluğu üstünden atmak istiyor. Benim sorularım şunlar:
1-Boşanma davasını ben açarsam nafaka alabilir miyim? (üni. mezunuyum çalışmıyorum boşandıktan sonra ailemin yanına döeneceğim)
2-Eşim mahkemede Cinsel anlamda birlikte olmadığımızı söylerse benim açımdan
sonuçları ne olur?
3-Eşim kesinlikle hiçbir zaman için çocuk istemediğini söylüyor. Bu da boşanma sebebi olabilir mi?
3-Eşimin hakaret etmesi, şiddet uygulaması ve diğer bayanlarla sürekli iletişim halinde olması mahkemede benim adıma olumlu sonuç doğurur mu?
Çok teşekkürler...
-
Cevap: Boşanma ve nafaka
1- Ağır bir kusurunuz yoksa, evet alabilirsiniz.
2- Hayır sizin açınızdan bir sorun oluşturmaz.
3- Boşanma sebebidir, ama 2. sorunuzla alakalı anlattıklarınızı göz önüne alınca hakimi ikna edebilme ihtimaliniz pek kuvvetli değil gibi.
4- Tanıklar varsa eşiniz de kabul ederse işiniz kolaylaşır ama tanıkları tanıklığa ikna etmeniz lazım. Ayrıca diğer bayanlarla münasebeti zina oluşturmuyorsa sizin açınızdan sorun oluşturmaz. Yani kullanamazsınız. Ama eşinizin telefonunu bir ara gizliden gizliye karıştırmanızı, aşkım canım vs gibi tabirler kullandığı birisi olup olmadığını kontrol etmenizi tavsiye ederim.