Cevap: komşum ile başım belada yardım lütfen
bana yardım edecek kimse yok mu konu aktif ...
Benim de davam oldu bende barodan avukat isteyecektim bana avukatlar grevde dendi. Paralarını alamıyorlarmış devletten sanırım. Duyduğum bu yalan yada doğru bilemem ama 2-3 kişiye danıştığımda bu cevabı aldım ne yazık ki.. Ama Mayıs ayıydı ben araştırdığımda.. Ve mecburen haklılığımı kanıtlamak için parasız halimle avukat tutmak zorunda kaldım! Umarım grevleri sona ermiştir de avukat talep edebilirsiniz. Geçmiş olsun..
bu konuya cevap verdiğiniz için tşk ederim ..
ancak hukuki yönden cevap verecek kimseler yok galiba burda :-(
Sizin olayınızda anlattıklarınız gibiyse durum lehinizedir.Bulunduğunuz ilden avukat yardımı alınız.Kat Mülkiyeti kanunu gereğince kiracının tahliyesi de düşünülebilir.Hem hukuk hemde ceza davaları yönünden takip edeceksiniz.Size yönelik hareketlerde her zaman bir tanık bulundurmaya özen gösteriniz.
Kat Maliklerinin ve Kat İrtifakı Sahiplerinin Borçları
A) Kat Maliklerinin borçları:
I - Genel kural:
Madde 18 – Kat malikleri, gerek bağımsız bölümlerini, gerek eklentileri ve ortak yerleri kullanırken doğruluk kaidelerine uymak, özellikle birbirini rahatsız etmemek, birbirinin haklarını çiğnememek ve yönetim planı hükümlerine uymakla, karşılıklı olarak yükümlüdürler.
Bu kanunda kat maliklerinin borçlarına dair olan hükümler, bağımsız bölümlerdeki kiracılara ve oturma (Sükna) hakkı sahiplerine veya bu bölümlerden herhangi bir suretle devamlı olarak faydalananlara da uygulanır; bu borçları yerine getirmiyenler kat malikleriyle birlikte, müteselsil olarak sorumlu olur.
(Mülga son fıkra: 14/11/2007-5711/24 md.)
Antalya Barosu'na başvurarak mağduriyetinizi istenen belgelerle ispat ederseniz, adli yardım kapsamında size yardımda bulunulacaktır.