Komşunun arsamdan yol hakkı istemesi
Merhabalar,
Kisa ve oz anlacagim, yardimci olursaniz sevinirim. Yurt disinda oturuyorum. Turkiye'de 430m² lik kadastral olan bi arsam var. Yan komsu yillar once kendi parseline once tek katli bi ev yapmis, daha sonra ustune iki kat daha cikmis. Yer olmadigi icinde ust katlara cikis merdivenini benim arsami 25 30 m² kadar ihlal ederek yapmis.
Supheleniyordum ama devamli inkar ediyordu. Gecen sene izne geldigimde dava actim ve merdivenin benim arsamda olmasi sebebiyle yikilmasi karari cikti (su an temyizde, karari bekliyoruz).
Bir iki gun once bu kez komsunun beni dava ettigini ogrendim. onumuzdeki hafta 4. durusma varmis. Sebebi ise kendi parseli dort parsel ortasinda ve yola bitisik degil. arada kalmis yani. onceden teklif ettim almakta istemedi.
Davanin konusu; 430 m² lik arsamdan 25 m merdiven icin ve yola kadar bi gecit yeri. yani yaklasik 110m kadar. durusmaya hemen gitmem gerekir mi? yoksa daha sonraki durusmalara gitsem olur mu? yani hakim beni dinlemeden karar verir mi? davacinin kazanma sansi var midir?
herkese simdiden tesekkur ederim.
iyi geceler
Cevap: komsunun arsamdan yol hakki istemesi
Slm
Bence komşunuzun uçacak hali yok elbette bir yol kullanacak ancak bu yolun sizin arsanızdan geçeceği anlamına gelmez başka seçeneği yoksa tabi başka seçenek varsa hangi seçeneğin uygun olduğu tesbit edilmeli merdivene gelince bence böyle bir hakkı olmaması lazım burada en önemli konu şahsımca size niye tebligat gemediği yada tebligatın ulaşmadığıdır, bence itiraz etmezseniz kabullenmiş olursunuz davanızı takip edin derim.
Cevap: komsunun arsamdan yol hakki istemesi
Alıntı:
ismail32 rumuzlu üyeden alıntı
Slm
Bence komşunuzun uçacak hali yok elbette bir yol kullanacak ancak bu yolun sizin arsanızdan geçeceği anlamına gelmez başka seçeneği yoksa tabi başka seçenek varsa hangi seçeneğin uygun olduğu tesbit edilmeli merdivene gelince bence böyle bir hakkı olmaması lazım burada en önemli konu şahsımca size niye tebligat gemediği yada tebligatın ulaşmadığıdır, bence itiraz etmezseniz kabullenmiş olursunuz davanızı takip edin derim.
tebligat geldi ama evde kimse yok komsular haber verdi. bende onceki davanin temyiz karari sandim. davayi kaybedersem arsam bir ev sigamayacak kadar kuculmus oluyor. sizce kendimi nasil savunabilirim boyle bir durumda ? sonucta arsa imardan gecmedi.
Cevap: Komşunun arsamdan yol hakkı istemesi
Evde olmadığınızı komşunuzdan yanlış bilgi aldığınız için davayı takip edemediğinizi mahkemeye bildirin davaya hazırlanmak yada avukat tutmak için süre isteyin dosyanızı alıp bir avukata danışın neler yapılmış durum nedir karar duruşması bile olabilir bu gireceğiniz duruşma temyiz falan uğraştırmasın sizi
Cevap: Komşunun arsamdan yol hakkı istemesi
Alıntı:
ismail32 rumuzlu üyeden alıntı
Evde olmadığınızı komşunuzdan yanlış bilgi aldığınız için davayı takip edemediğinizi mahkemeye bildirin davaya hazırlanmak yada avukat tutmak için süre isteyin dosyanızı alıp bir avukata danışın neler yapılmış durum nedir karar duruşması bile olabilir bu gireceğiniz duruşma temyiz falan uğraştırmasın sizi
verdiginiz bilgiler icin tesekkur ederim.
iyi calismalar