Kredi Kartı Borcu'nun Yurtdışı Takibi ve İşlemleri
Merhaba Kredi kartından doğan borcun hukuk firması tarafından yurt dışı işlem ve takibi yapılıyor mu? Yurtdışında yaşayan birinin Türkiye'de önceden kalmış bir kredi kartı borcun yasal takibi bulunduğu ülkede de devam ettirilebilir mi?
İlginiz için şimdiden teşekkür ederim.
Saygılarımla.
Cevap: Kredi Kartı Borcu'nun Yurtdışı Takibi ve İşlemleri
Hayır. Yurtdışında takip yapılmaz. Ancak bir gün yurda dönerken havaalanında bir süprizle karşılaşabilirsiniz? Borcunuzda bu süre içerisinde azalmaz artar. Yarın pasaport uzatırken adres beyanı verirken hep sorunlar yaşarsınız.
Alıntı:
selcukgulten rumuzlu üyeden alıntı
Hayır. Yurtdışında takip yapılmaz. Ancak bir gün yurda dönerken havaalanında bir süprizle karşılaşabilirsiniz? Borcunuzda bu süre içerisinde azalmaz artar. Yarın pasaport uzatırken adres beyanı verirken hep sorunlar yaşarsınız.
Selçuk bey havaalanında nasıl bir süprizle karşılaşabilir?
Icra dairesinde imzaladigim odeme planina istinaden son 3 taksidi odeyemedim ve suan yurtdisindayim. En son temmuz ayinda odeme yapabilmistim. Bu bayramda turkiyeye gelmeyi planliyorum. Avukat mahkemeden karar ciktigi icin yurt disindan giriste tutuklanabilecegimi soylemis. Acaba bu kadar surede (yaklasik 5 ay) tutuklama karari cikartilip yurda girisimde sorun yasarmiyim? Yaklasik 2.5 ay once yurtdisina cikmistim onda sorun olmamisti. Yardimci olabilirseniz cok sevinirim. Saygilarimla.