Görevi kötüye kullanma mıdır?
kaymakamlık oluru ile bir doktor arkadaşı sağlık ocağından aynı ilçenin acil servisine görevlendirildi. doktor arkadaş nöbette bir hasta muayene etmiş hasta 5 gün sonra öldü. görevlendirenlerin bu ölüm olayı ile illiyet bağlantısı varmıdır. yoksa görevi kötüye kulanmamı olarak değerlendirilir
Cevap: görevi kötüye kullanma mıdır??
Vatandaş hekimin yanlış teşhisi yüzünden mi vefaat etti?
yetersiz tanı ve takip yüzünden
Şahsi kanaatim bu konuyu olayların dışında bir doktor ve bir avukat belirleyebilir
ben bir vatandaş olarak iki konuyada yabancıyım bir avukatta tıbba yabancıdır
o halde bir doktor arkadaşın kanımca bu furumda şu sorulara vb cevap vermesi gerekir
1Sağlık ocağında çalışan bir hekim tıbbi bilgisi acil için yeterlimidir
2Deneyimi yeterlimidir
3 Daha başka faktörler varmıdır
Sağlık ocağında çalışan bir hekimi acilde görev yapabimesinin koşulları nelerdir
Sanık doktorun bu sorulara cevap verilirken konumu nedir
Cevap: Görevi kötüye kullanma mıdır?
sağlık ocağı hekimi acilde çalışabilir. yanlız il idare kanununa göre kaymakam oluru geçici görevlendirme yeterliyken mahkeme kararları mevcut kaymakam oluruyla görevlendirilemez diye daha önceden başkaları tarafından açılmış davalarda.
Cevap: Görevi kötüye kullanma mıdır?
Şahsi kanımca burada mahkeme kararının kaymakama tebliğ edlip edilmediği önemli edilmişse görevi suistimal edilmedi ise ihmal olabilir zira görevi ile ilgili gelişmeleri takip etmesi gerekirdi diye düşünüyorum ancak benim bir vatandaş olarak görüşüm bir sağlık ocağında genellikle nezle grip kontrolü yapan ve sevk eden bir doktorun acilde uzun bir süre kendinden tecrübeli bir doktorun gözetiminde çalışmadan nöbete bırakılması bu hem hasta için hem doktor için tehlikeli diye düşünüyorum ehliyete bile stajerlik varken acil gibi akla gelebilecek her türlü geniş açılı vakaların geldiği ve ani müdahalenin yapıldığı bir yerde hemde nöbet gibi dikkat unsurlarını zorlayan bir görev hayatı kararan bir doktor ve hayatını kaybeden bir hasta bu durumun faturasının sadece doktoro kesilmesi adil olmaz diye düşünüyorum zira böyle bir fikir yapısı belki bir yakınım doktorun hayatının kararmasına belkide benim hayatıma malolacak hiç bir kurum yada kişi insanlara taşıyabileceklerinden fazlasını yüklememeli baş hekim dahil.:(