Basit Yaralama İle Suçlandım.Bu Polis Okuluna Girmeme Engel Olabilirmi?
Herkesin başına lisedeyken kavga olayı gelmiştir.bir kavgaya karıstım ayırmak için sonra ayırmaya calıstıgım arkadas banada vurdu gelen polise de vurdu.polisler hepimizi aldılar.ifadeler verildi.doktora gittik bnm elmacık kemiğime kafa atmıstı eleman doktor bana rapor vermedi.ama cocuga rapor verdiler. bu arada poliste o cocuktan sikayetci oldu cunku polisinde çenesi zarar görmüstü. Sonra saldılar bizi.bir kac ay sonra mahkeme kağıdı geldi. Kamu Davası olmus. 2 Dava Acılmıs Birinde Tanık Birinde Sanık olarak Görünüyorum.. Gelelim Konuya Polislik İçin Hazırlanıyrum bu sene çok istiyorum. Pmyo Giriş Şartlarında şunları gördüm;
Türk Ceza Kanununun 53. maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; üst sınırı 1 yıl veya daha fazla hapis cezası öngörülen kasten işlenmiş suçlar ile 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48/A-5 maddesinde ismen sayılan suçlardan dolayı,
1.Affa uğramış veya yasaklanmış haklar geri verilmiş olsa dahi mahkumiyeti bulunmamak,
2.Hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmemiş olmak,
3.Devam etmekte olan bir kovuşturma bulunmamak veya kovuşturması uzlaşma ile neticelenmemiş olmak
bu bizim basit yaralama sucu kamu davası bu durumu etkilermi acaba... Günlerdir Kafamı Tırmalıyor bu soru.... tesekkürler ilginize şimdiden...
Cevap: Basit Yaralama İle Suçlandım.Bu Polis Okuluna Girmeme Engel Olabilirmi?
1. husus: yüz kızartıcı suçlar ve 1 yıl ve üstü hapis cezası haricindeki adli müeyideler engel teşkil etmez. basit yaralamada bu kapsamın dışında olduğu görülüyor.
2. hussu: yapcak başka iş yada meslek varsa önce orda şansını dene. bu ülkenin en şerefli ama en vefasız mesleği polislik mesleğidir. iyi düşün... çalışma şartları, imkanları vs. pembe dizilerdeki gibi müdür amir bulup çalışabilirmisin(!) bilmiyorum...
kardeş senı cok ıyı anlıyorum damdan dusenın halınden damdan dusen anlar aynı olay bendede var, yapacagın pek bısey yok sadece derslerıne calısıp sansını denıceksın sonra uzulup pısman olmamak ıcın ve kendını cok kaptırmayacaksın .
polısımbenım abı ben sana katılmıyorum .. tabı sen daha ıyı bılırsın polıssın ama işini yapan amırlerıne saygı sadakat gosteren bır kısı ıle problem olucagını zannetmıyorum ve ben kendımcı cok ıstıyorum. Ben buyuk sırketlerde masa basında calıstım guzel yerlede staj yaptım guzel ıs ımkanlarım oldu ama yınede ıstemedım kabul etmedım .. tabı kısıden kısıye degısır ..
Allahın ıznıyle bu sene pmyo u kazancam ve koruma polıslı olucam :))
saygılar
1. Kamu davasında tanık olduğun için sadece ifade vermen gerekiyor pek fazla seni ilgilendiren bir şey yok.
2. kamu davasında sanık olduğun için, bence karşı tarafla konuş, şikayetlerini geri alsınlar. Kasten yaralama ile yargılanıyorsun sonuçta, ceza alma ihtimalin de var.