Velayetim Altındaki Çocuğumun Eğitimi Hakkında
Velayeti bende olan 12 yaşındaki çocuğumun eğitimi (dersaneye devamı) için bilgi almak istiyorum.
Eski eşim bizden ayrı şehirde yaşıyor ve mahkeme kararında olduğu şekilde 2 haftada bir çocuğumu başka bir şehire götürüyor. Çocuğum, hafta sonları yazılı olduğu dersanenin derslerini 2 haftada bir kaçırıyor. Sene sonunda yapılacak sınavlara bu nedenle tam anlamıyla hazırlanamadığını ve çocuğumun eğitim hayatının yanlış yönde etkileneceğini düşünüyorum.
Öğrenmek istediğim konu şu: Acaba yeni bir mahkeme açsam, hafta sonları ders/konu kaçırmaması için çocuğumu bulunduğumuz şehirde görmesi, yani eski eşimin çocuğumu şehir dışına çıkarmaması sağlanabilir mi?
Cevap verirseniz sevineceğim.
Bir de, bu tip bir mahkeme için avukat seçimi nasıl olmalıdır?
Cevap: Velayetim Altındaki Çocuğumun Eğitimi Hakkında
TMK 183 maddesi,ana veya babanın başkasıyla evlenmesi,başka bir yere gitmesi, veya ölmesi gibi buna benzer yeni olgular çıkarsa ana ve babadan birinin istemi üzerine kişisel ilişki yeniden düzenlenebilir..taraflar ayrı şehirdelerse daha kısa süreli görüşme yerine yılda bir kez veya bir kaç kez uzun süre kişisel ilişki düzenlenebilir (1)
(1)2hd 21.1.1985 39/334 aynı yönde 2 hd 9998/290Yalçınkaya N-Kaleli Ş boşanma hukuku 2 cilt sh1958-1959
Cevap: Velayetim Altındaki Çocuğumun Eğitimi Hakkında
Teşekkürler abdulalim. Hemen ilgili kitabı bulup bakacağım.