Cevap: Denetimli serbestlik!!!
İlk suçun olmadığı için işin zor olacaktır.Konuyu yakınlarınla paylaşıp avukat desteği almanı öneririrm.İlk cezanın hükmünün açıklanması, ehliyetini kaybetmen(Varsa),ya da ertelenmeyen hüküm giyme gibi kararlarla karşıkarşıya kalabilirsin.Gene de moralini yüksek tutmaya çalış ve soğukkanlı ol derim.Geçmiş olsun.
dada önce sabıkası olmayan biri 2 senenin altında bir ceza alıp denetimli serbestlik yolu da kapatılırsa bunun için yapılacak birşey varmıdır ? Öyleki denetimli serbestlik uygulaması için şartları sağlamaktadır ama nedense yasanın ilgili maddesinin önü bir kararla kapanmıştır...
Alıntı:
adrenalin89 rumuzlu üyeden alıntı
İyi günler dilerim.Benim 5 sene denetimli serbestlik 16 ayda ceza aldığım ama hagb ile sonuçlanan bir dosyam var ve şu an bu denetimli serbestliğin 2. senesindeyim ama maalesefki kasımın 5inde üzerimde bulunan 1buçuk gram ağırlığındaki esrar yüzünden mahkemeye çıkıcam.Şu anda hiçbişekilde bişey kullanmıyorum ve bu süreçte üniversiteyi kazanıp başladım okuluma gidiyorum iyi bişeyler yapmaya çalışıyorum ama bu mahkeme geceleri uyumamı engelliyor.Bana verebileceğiniz tavsiyeler nelerdir bunları bilmek istiyorum gösterebileceğiniz bir yol varmı??Hapis ihtimali yüksekmi yoksa esrar davalarında denetimli serbestlik verildiği için bi kurtulma şansım olurmu??Siz başkasının yaşadığı bu olayı sadece okuyacaksanız ve geçiceksiniz ama ben gerçekten çok zor durumdayım ve burda bana vericeğiniz tavsiyeler ve göstereceğiniz yollar benim için çok önemli olabilir.Duyarlı vatandaşlarmızın bana bi yol göstereciğini umuyorum teşekkürler...
16 ay ceza aldığınız dosyanın konusu neydiki?
Alıntı:
Noname26 rumuzlu üyeden alıntı
dada önce sabıkası olmayan biri 2 senenin altında bir ceza alıp denetimli serbestlik yolu da kapatılırsa bunun için yapılacak birşey varmıdır ? Öyleki denetimli serbestlik uygulaması için şartları sağlamaktadır ama nedense yasanın ilgili maddesinin önü bir kararla kapanmıştır...
Karara itiraz etsen
yargıtay kararı aynı şekilde onayıp gönderdi..
görevli memura mukavemet suçundan aldım.