Boşanmada şehir dışındaki tanığın dinlenmesi
ben eşimle birlikte sakaryada ikamet etmekteydim eşim çok kötüydü öldürmeye bile kalktı beni dayanamadım babamı çağırdım polis nezaretinde baba evine kahramanmaraşa geldim bir yaşında kızım var mahkemeden tanık isrediler 19 aydır baba evindeyim benim yaşadıklarımı benim ailemden kimse görmedi hep tanıklar eşimin ailesi mecburen mahkemeye onlardan 4 kişinin adını verdim ama sadece bi kişi tanıklığa yanaşıyo tanıklık için mahkemeye gelmek zorundalarmı tanıklık yapmazlarsa boşanamazmıyım 1 tanık yetermi teşekkürler
Cevap: boşanmada şehir dışındaki tanığın dinlenmesi
Öncelikle boşanma yargılamasında eşler boşanmaya ilişkin ileri sürdüğü olguları ispatlamakla yükümlüdür.İleri sürdüğünüz boşanma sebebine ilişkin ortak hayatınızda yaşanan olguları tanıklar raporlar vb. bir şekilde hakimi vicdanen inandırmak zorundasınız.Ayrıca şunu belirtmek gerekir ki eşinizin evlilik birlkiğinizin temelinden sarsmasına ilişkin kendi akrabalarından tanık getirirseniz mahkemeye bu sizin için bence olumlu bir gelişme olur.Öncelikle tanıkların boşanma yargılmasına katılmaları gereklidir.
eşimin abisi tanıklık yapacak amadiğerleri eşimle kötü olmamak için yanaşmıyo bizim 4.mahkememiz olacak eşim mahkemeyede gelmiyo ben mahkemeye çağrılmamak için dilekçe verdim benim mahkemelerden haberim olmuyo diyo inanmıyorum buna bide ben boşanmak istemiyorum diyo o kadar kötülerki kayın validemlerle oturuyodum ispatlayamıyorum yaptıklarını napmam lazım benim
Eğer mahkemede taraflardan biri veya ikise meşru bir gerekçe olmdan gelmezse dava görülmez dosya işlemden kaldırılır.Unutmayın iddialarınızı mutlaka ispatlayacak tanık rapor vs.bulmaya çalışın ikna edin ayrıca eşinizin abinisinde sizin lehinizde tanıklığı hakimin takdir yetksiini lehinize çevirecektir.Allah kurtarsın..
Cevap: Boşanmada şehir dışındaki tanığın dinlenmesi
aydınlattığınız için teşekkürler taraflardan biri veya ikisi yazmışsınız 4 tanığım var ben anladım özür dilerim acaba bu tanıklardan biri veya ikisi gelmezsemii boşanamam bu kez boşanamazsam hiç boşanamam
Alıntı:
kevsergamze rumuzlu üyeden alıntı
ben eşimle birlikte sakaryada ikamet etmekteydim eşim çok kötüydü öldürmeye bile kalktı beni dayanamadım babamı çağırdım polis nezaretinde baba evine kahramanmaraşa geldim bir yaşında kızım var mahkemeden tanık isrediler 19 aydır baba evindeyim benim yaşadıklarımı benim ailemden kimse görmedi hep tanıklar eşimin ailesi mecburen mahkemeye onlardan 4 kişinin adını verdim ama sadece bi kişi tanıklığa yanaşıyo tanıklık için mahkemeye gelmek zorundalarmı tanıklık yapmazlarsa boşanamazmıyım 1 tanık yetermi teşekkürler
Polis nezaretinde gittiğinize göre bununla ilgili polis kayıtları vardır. Bu kaydı davanızı gören aile mahkemesi hakiminden talep edin. Evi keyfiyetten terk etmediğinizin bir kanıtı.
haklısınız istedim ama eşim çok kötü olduğundan uğraşmak istemedim davacı olmadım dava düştü 19 ay önceki olay polis kayıtlarında hala varmı bilmiyorum
olmaz mı? olur tabiki. Siz isteyin. Hiç uzaktan yakından polis olan bir tanıdığınız yok mu? İsterseniz ona sorun bu kayıtlar duruyor mudur diye. Muhakkak herkesin bir polis tanıdığı vardır. sorun derim. Ama ben kayıtların tutulduğunu düşünüyorum. Sonuçta resmi bir kurum emniyet teşkilatı.
taraflardan biri veya ikisi gelmezse deniyo tanıklardan gelmeyen olursamı boşanamıyorum lütfen aydınlatın
Niye kendi ailenizi şahit olarak da yazdırmadınız da sadece eşinizin ailesinden 4 kişiyi şahit yazdırdınız? Sonuçta polis eşliğinde babanızın evine dönmek zorunda olan sizsiniz. Aileniz polis eşliğinde baba evinize döndüğünüzü görmedi mi? Neler olduğunu bilmiyor mu? Yoksa kendi aileniz sizin için tanıklık mı yapmak istemiyorlar?