Merhaba
Ben 01.10.2010 tarihinde arkadaşıma ait kaskolu bir araçla kaza yaptım.Kazadan sonra yapılan alkol testinde 0,39 promil alkollü çıktım.Yani benim bildiğim kadarıyla yasal sınırlar içerisinde kalıyor.Kazada araçta üç kişiydik ve arkadaşlarımdan bir tanesi hafif yaralandı ciddi birşey olmadığı için kimse kimseden şikayetçi olmadı.Hastaneden darp cebir raporları alındıktan sonra karakolda ifade verdik ve işlemler tamamlandı.Daha sonra aracı servise çektirdim.Araç için gelen eksper bana alkol muayenesinin olduğu saat ile kaza saati arasında 45 dakika olduğunu ve bu 45 dakikalık zamanda kanda alkolün belli oranda azaldığını bunun bir hesaplaması olduğunu ve bu hesaplamayla benim 0,50 promilin üzerine çıktığımı söyledi.Merak ettiğim 0,50 promili geçince kasko ödeme yaparmı? Yada gerçekten böyle bir saat hesaplaması varmı? Bilgiğim kadarıyla dosyada evrakta ne yazıyorsa o baz alınıyor ve eğer 0,50 promili geçiyorsanız kasko karşılamıyor hasarı.Ama eksper arkadaş bana 0,50 yi geçtiği için ben kaskodan hasar bedelinin %50 sini kurtarıcam geri kalanıda siz ödeyeceksiniz falan gibi bişi söyledi.Böyle birşey mümkünmü eğer gerçekten öyle kaza saati ve alkol testi saatine bakılarak bir hesaplama yapılıyorsa ve anlattıkları kadarıyla ben 0,50 promili geçiyorsam kasko nasıl oluyorda %50 sini karşılıyor.Bana bu konuda aydınlatıcı bişiler söylerseniz sevinirim.Bu araç kasko sigorta işleri tam bir kurtlar sofrası ama eğer dolandırıcılık yapmaya çalışıyorlarsa gerekli yasal süreci başlatmak istiyorum.