Emre itaatsizlik, nöbette uygunsuz hareket
arkadaşlar.askeri kantinde 6000 lira açık diye bir konu açmıştım.bu anlatacaklarım onun devamında gelişen olaylar..tekrar sayım yapıldı 6000 açıktan sonra.ve 25 günlük açığın 8500 lira olduğu söylendi.bende ordaydım sayımdan sonra bölük astsubayıyla görüştüm.bu paranın mantıklı bir açıklamasını yapamadı bana yanlışlık vardır dedim onuda kabul etmedi ısrarla parayı istedi.bende kesinlike ödeyemeyecez dedim ve mahkemeye vermesini söyledim.kardeşimin ifadesini aldı ve bizi gönderdi.ondan sonra sürekli kardeşime psikolojik baskı yapmaya başladı.sürekli askerliğini uzatacağını bitirmeyeceğini söylüyormuş.önce bir karakola göndermek istemiş tabur komutanı izin vermemiş.son olarakta NÖBETTE UYGUNSUZ HAREKET ten bir tutanak tutmuşdaha sonra kardeşim itiraz edincede EMRE İTAATSİZLİK ten bir tutanak daha tutmuş.merak ettiğim nokta.kantin açığıyla birlikte 3 tutanak ve mahkemesi oldu kardeşimin.bu tutanakların sonucu ne olacak?mahkeme süreci nedir?yardımcı olursanız çok sevinirim.şimdiden teşekkürler....
Cevap: Emre itaatsizlik, nöbette uygunsuz hareket
Kantin konusu zaten sizin de dediğiniz gibi başka bir konu başlığında tartışılıyor. Nöbet ve emre itaatsizlik konusu eylemlerden bahsederseniz bilgilendirmeye çalışırım. Teşekkürler.
evet o konu ayrı tabi.dediğim gibi merak ettiğim bu tutulan tutanaklar ssonucunda ne olacak?mahkeme ne kadar sürer cezası ne olur hiç fikrim yok
bahsettiğin eylemler disiplin amiri/disiplin mahkemesi seçimli suçlar. İkisi de olabilir. Mahkeme olursa Nöbet md56;3gün-2 ay-----Emre itaatsizlik;10gün-1ay, Amir olursa verene göre As.c. K. m.171. Dediğim gibi eylemler önemli.
sayın Tebe-Volimo
durum vahim olmaya başlamış
eğer herhangi bir müdehale edilmez ise durum değişik süreclere girmeye başlayacak,
öncelikle acık konusunda alınan ifadenin arkasından ne oldu bu önemli, sayım yapılmasına müteakip ay sonu bitimde kantin bilançosu yapılarak onaya gitmesi gerekir. şu vakitte bilanço onaylanmış ise ve kardeşinizin mahkeme dosyası gönderilmemiş ise artık mahkemeye verilemez (bilançoda mahkemelik durum belirtilmemiş ise).
eğer kardeşiniz mahkeme dosyası hazırlanıp mahkemeye verilmiş ise , ve arkasından arka arkaya 2 defa tekrar mahkemelik olmuş ise yapacağınız işlem :
kardeşiniz şikayet dilekçesi yazacak ve şikayetinde kantinde oluşan bu sorundan sonra üzerine gelindiğini ve kendisinin tehdit edildiğini (beyan ettiğiniz şekilde) açıkca yazacak ve bu durumun çözülmediği halde dahada sıkıntı yaşayacağını belirtecek , birliğinin değiştirilmesini talep edecek..
bu işlemi en kısa yaparsa bundan sonra doğacak sıkıntılarda önlemini almış olur ..
benim size tavsiyem bir avukat edinmeniz. kardeşinize ödetilmek istenilen miktarın 8500 lira olduğunu beyan ediyorsunuz. bu işlerin çözümü için avukat masrafınız en fazla 2000 tl civarında olacaktır.