Adam Yaralama sebebiyle dava açmak
Başımdan geçen bir olayda kafa darbesi ile yaralanmıştım. Burnum kırlması sonucu damarda patlamış ve çok fazla kan kaybı oldu , hemen ameliyat oldum. Olay İstanbulda semtimde ki Kahvehane de gerçekleşti.Nedensiz yere burnumu kırdı. Beni yaralayanı tanımıyorum ve olayın üstünden birkaç sene geçmiş bulunuyor. Ben bu kişinin yerini şimdi tespit ettim. Olayı gören ogün orada olan şahitlerde var. Ben bu kişiyi dava edebilir miyim. Çünkü olayın üstünden birkaç yıl geçmiş.
Fakat olay geçmişte de olsa mağdur olduğumu değiştirmiyor ve şu ana kadar suç işleyen bu kişi bir ceza almadı.Onun yüzünden az kalsın kan kaybından ölüyordum.
Ayrıca bu kişi yine bana zarar verebilir. Bu konularda pek bilgim yok. Bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim
Cevap: Adam Yaralama sebebiyle dava açmak
Ayrıca burnumda ameliyat izi kalmıştır. Ameliyat olduğum Cerrahpaşa Fakültesi nde kayıtlıdır. Bu olaydan sonra psikolojimde bozuldu ve ilaç tedavisi gördüm.
Olayın üzerinden zaman geçmesi suçluyu suçsuz yapmamaktadır lakin bu tip olayların kanıtlanabilirliğini zorlaştırmaktadır.Olay burda sizde bitiyor.Eğer üzerinden zaman geçen bu olayı belgelerle ve şahitlerle kanıtlayabilirseniz ki bir yıl gibi bir süreden bahsediyorsunuz sonuç alma şansınız olacaktır.Yani darp raporları, şahitler, şüpheli vb. şeyler çok önemli.Hukukta herzaman iddia sahibi iddiasını kanıtlamakla mükelleftir.Geçmiş olsun.
1 yıldan fazla 5 yıl geçti yaklaşık. Darp olduğuma dair rapor yok sanırım.
Ameliyat olduğumu belgeleri var. Ayrıca olayda yanımda olan herşeyi gören şahitlerim var.
Burnumda ameliyatın izide var. Yeterli olur mu sizce
Kesin bir bilgim olmamakla birlikte dava açma hakkı öğrenme tarihinden itibaren 6 ay her halde 5 yıl diye biliyorum ancak benim aklıma takılan kişinin sebepsiz yere size saldırması :alala
Anlatımlarınızdan çıkardığım sonuç bir avukata danışmadan dava açmayın derim.
Normal prosedür: madur hasteneye kaldırılır olay adli vaka olduğu için polis gelir, kişi ifadesini verir(verebilecek haldeyken), soruşturma açılır, raporlar alınır, şahıs aranır vb.Şimdi ortada rapor yok(darp sonucu kemik kırığı) tamam ameliyat olmuşsunuz iz de var da bu neye bağlı kanıtı yok.Şikayetinizde biri bana beş sene önce kafa atmıştı izide var falan deseniz bir şey çıkar mı bilmiyorum.Bencede dava açmadan avukata danışın.
sayın bill187 yardımınız için çok teşekkür ederim. Şahitler vardı birde onlar yeterli olmazmı olay mahali kahvehane ve onlarda aynı kişiler yani polis kahvehaneye gitse onlardan rahatlıkla öğrenebilir. çünkü o kahvede böyle bir olay yaşanmamıştı.