-
Toplam 1 dosya bulunuyor
Eş durumu tayini
merhabalar eşim 657 ye tabii (üniversiye hastanesinde) hemşire eş durumundan yanıma almak istiyorum ancakhem bulundugum şehirde tıp fakültesi yok bu durumda saglık bakanlıgınada geçmesi gerekmekte hem 1 yıl sigorta süresini doldurmuş degilim çünkü askerden yeni geldim bununla ilgili bir forumda şöyle bir yazıya denk geldim ben bu durumda askerlik süresini borçlanarak eş durumu tayini için hemen başvurabilirmiyim yada nasıl bir yol izlemem gerekiyor yardımcı olabilecek arkadaslara şimdiden teşekkür ederim,
forum da gördügüm yazı ekteki resimdedir
ekteki resim cok kücük oldugu için yazıyı buraya ekliyorum
B. EŞ DURUMU ÖZRÜ
1. Kimler Başvurabilecek
1- Eşi, yer değiştirmek istenilen yerde Sosyal Güvenlik Kurumuna bağlı olarak çalışanlar,
2- Eşleri iş değişiklikleri nedeniyle farklı statüde geçen hizmetleri birlikte değerlendirileceğinden son iki yıllık süre içinde Sosyal Güvenlik Kurumuna (Devredilen Emekli Sandığı, SSK veya Bağ-Kur) bağlı olarak çalışanlar,
3- Eşleri SGK’ye (Devredilen SSK veya Bağ-Kur) bağlı olarak çalışanlardan muvazzaf askerlik hizmetini yerine getirmek üzere askere alınanların, asker dönüşü bir ay içinde çalışmaya başlaması hâlinde sigortalılık süresi dolmamışsa, askerlikte geçen süreyi borçlanarak dolmayan sigortalı süresini tamamlamış olanlar,