İşsizlik Maasi haketmek icin "120 gün sürekli prim ödenmiş olunmalı " şarti işgorememezlik odenegi kesintisinde ne olur?
merhaba
Onceikle suanda ozel bir sirkette 8 yildir calismakta oldugumu belirtmek isterim ancak issizlik maasi ile ilgili haketmek icin "120 gün sürekli prim ödenmiş olunmalı yani son dört ay sürekli çalışılmış olmalı" sartini yerine getirmis olmama ragmen bundan 6 ay oncesinde gecirdigim sakatlikta verilen 15 gunluk isgorememezlik raporu dogrultusunda calistigim firma bu sure boyunca sigorta primimi yatirmamistir. Bu ay da gecirmis oldugum ameliyat ile ilgili hastane yatis ve refakat donemi toplam 15 gun kadar isgorememezlik raporum bulunmakta ve sanirim calistigim firma bu donemlere ait sigorta primimi yatirmayacaktir. sormak istedigim soru su : eger 120 gun (4 Ay) surekli sigorta primim yatma sarti varsa ve beni firma isten cikarirsa ben bu sarti elimde olmayan nedenden dolayi saglayamiyorum ve bu nedenden oturu hakkimi kaybetmis mi oluyorum ? eger hakkimi kaybetmemis isem issizlik maasinda son 4 ayda yatirilan primim uzerinden maas hesaplamasi yapilacaksa eksik yatan miktara gore mi maasim hesaplanacaktir. tesekkur ederim.
Cevap: İssizlik Maasi haketmek icin "120 gün sürekli prim ödenmiş olunmalı " şarti işgorememezlik odenegi kesintisinde ne olur?
120gün hesabında raporlu olunan süreler dikkate alınmaz.