Cevap: Askerlik Sonrası İistifa
şu an istifa ederseniz, tazminat alamazsınız. askerlik sonrası istifa diye bir şey söz konusu değil.
askere gitmeden evvel istifa etseydiniz o zaman tazminat alabilirdiniz.
Yalnız ben yasal hakkım olan 2 aylık sureyı kullanıyorum işe başlangıç yapmadım hala, birde nasıl bir istifa mektubu yazmam gerekır?
Yasal hakkınız olan 2 aylık süreyi elbette kullanmaya devam edebilirsiniz.
Bir başka yasal hakkınız olan kıdem tazminatınızı askerlik göreviniz nedeniyle işten ayrılarak alabilme hakkınızı kullanmayıp, askerlik sonrası devam etme konusunda işvereninizle anlaşma yasal hakkınızı kullanmışsınız ve işvereniniz buna uymuş, yani sizin de anlaşmanıza uyup işinize geri dönmeniz gerekir.YAptığınız anlaşmaya uymama yasal hakkınızı kullanıp, artık işletmenizde çalışmak istemiyorum, özel nedenlerle istifa ediyorum diyerek ayrılabilirsiniz.( kıdem tazminatı hakkınızı kaybetmek demektir bu)
Teşekkür ederim Erdoğan Bey.Son olarak istifa da ihbar süresi ne olacak peki. ben zaten şu anda görevde değilim ve göreve başlamadan istifamı sunuyorum bununla ilgili herhangi bir sorun oluşurmu?
Bu konu ile ilgili başka yardımcı olabilecek kimse yok mu?
toplam çalışma sürenize bağlı olarak değişecektir.
ücretsiz izinleri düştükten sonra, toplam 0-6 ay için 2; 6 -18 ay için 4; 18-60 arası 6; 60 aydan fazlası için 8 hafta ihbar süresi oluyor.