Cevap: Evimi tahliye edemiyorum
kira sözleşmesi karşılıklı anlaşma ile bozulabilir ,gününden evvel boşatırsan kiralayan dönem sonuna kadar olan kira bedelini ister fakat kendiside kiraya vermek için gereken çabayı göstermesi gerekecektir(1),6570/11 maddesi kiracı kira sözleşmesinin bitiminden evvel 15 gün evvel boşaltacagını bildirerek sözleşmeye son verebilir ,kiracı kira bedelini ödemezse iki ihtar sonucu veya BK 260 ile İİK269 ved. maddeye göre gönderilen ihtarname veya tahliyeli ödeme emri üzerine 30 gün içinde ödemezseniz(2) 30 gün sonra açacagı dava ile tahliye kararı alır veya İİK270 maddesine göre icra müdüründen kiracının malları için ödenmiyen kiradan dolayı defter tutulmasını istiyebilir ...
(1)13 hd 2003/16836 2004/7620 sayılı yargıtay kararı bk www.hukukturk.com türk mevzuat içtihat bilgi bankasi
(2)ihtarname veya ödeme emrinin işlevlik kazanması için size tebligi gerekir,kira sözleşmesinde adrese yapılan tebligat adres degişikligi bildirilmedigi sürece geçerlı yazıyorsa HGK 1994/133165-489 29.06.1994 SAYILI KARARI ..tebliğ edilmiş sayılmakta(bk METİN H türk hukukunda kanun ve içtihatlarda ihbar-bildirim 2006 sh187)
Cevabınız için teşekkür ederim. Ama ben ne yapmalıyım onu söylerseniz çok severim. Alacağına karşı eşyalarımımı bırakıp kalan eşyamı alıp çıkayım? yoksa başka bir yolmu izlemem gerekir?
bildiğim kadarıyla mahkeme kararı olmadan sizin eşyalarınıza el koyamaz.Mahkeme kararı bu yönde bile olsa icra memurları gelip haciz işlemlerini başlatırlar. Bence suç duyurusunda bulunun.
kiralanan yerin teslimi için anahtarın teslimi şarttır bununda çeşitli yolları var mesela kiralayana noterden çekeceginiz bilgi mahiyetinde ihtar ,ile anahtarı notere bırakabilirsiniz veya yöneticiyede tutanakla bırakarak noter işlemini yaparsınız. telgarfta (pc)çekebilirsiniz ,vb. benzer işlemlerle...