Yasa dışı örgüt üyesi olmak
Eşim 7,8 yıl önce yasadısı bir örgüt sempatizanı iken kendi istegiyle tamamen o cevreden ayrıldı.Daha sonra eski arkadaslarının yaptıgı bir eylem sebebiyle 3 gun goz altına alındı ve serbest bırakıldı.Eylem yapan gurubun mahkemesi sırasında sadece arkadasımızdı diye ifade verdikleri için, yasadısı örgüte üye olmaktan dolayı hüküm giydi.Fakat; mahkemeye çağrılmadı.Kendine savunma hakkı tanınmadı.Hüküm kendisine tebliğ edilmedi.2 ay önce tutuklanarak ceza evine gönderildi.Yargıtaya yapılan itirazda eşimin suçsuzluğu savunuldu ama mahkemedeki yukarıda bahsedilen kendini müdafa hakkı verilmediğinden bahsedilmedi ve yargıtay kararı onadı.Şimdi ben bu mahkeme kararına nasıl itiraz edebilirim veya bu konuda neler yapabilirim.Yardımcı olursanız çok sevinirim.Bulundugum yerde bu konuda yardım alabileceğim yeterlilikte avukat bulamadım.İlginize teşekkürler
elif
Cevap: Yasa dışı örgüt üyesi olmak
Sitede çok aradım ama bir türlü bulamadım;
öncelikle benim sorunum 2003 yılında karıştığım bir olay olay yasa dışı sol bir örgüte yardım etmek; o tarihte 3 gün göz altına alındım ve serbest bırakıldım daha sonra mahkemeye hiç çağırılmadım ve 2009 un mart ayında 3.9 sene hapis cezası aldığmı tebliğ etmişler ben hemen yargıtaya temyiz dilekçesi verdim sormak istediğim 3,9 senenin ne kadarını yatarım eski tck dan mı düşülecek cezam o tarihte 20 yaşındaydım bildiğim kadarıyla 2005 yılından önceki suçların 3/1 i yatılıyor doğrumudur cezam kesinleşirse 15 ay mı yatarım ilgilenenlere şimdiden teşekkürler